Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

Τέλος στο πρόβλημα με τις αιμορροΐδες

Οριστικό τέλος στο πρόβλημα με τις αιμορροΐδες που αντιμετωπίζουν πάνω από το μισό του πληθυσμού προσφέρει η νέα χειρουργική θεραπεία THD (Transanal Hemorrhoidal Dearterialization).
Πρόκειται για αναίμακτη, ελάχιστα τραυματική και χωρίς επιπλοκές μέθοδο, η οποία διαρκεί μισή ώρα, και την επόμενη ημέρα ο ασθενής επιστρέφει στις καθημερινές του δραστηριότητες.
Η αιμορροϊδική νόσος ταλαιπωρεί το 50-80% του ενήλικου πληθυσμού της χώρας μας λέει ο γενικός χειρουργός, Αναστάσιος Ξιάρχος. «Οι άνθρωποι αυτοί είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα παρουσιάσουν κάποιο πρόβλημα με τις αιμορροΐδες τους τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους».
Η νέα χειρουργική θεραπεία για την αντιμετώπιση των αιμορροΐδων, THD (Transanal Hemorrhoidal Dearterialization), σύμφωνα με τον χειρουργό, υπόσχεται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα χωρίς τις δυνητικές επιπλοκές των άλλων παλαιότερων μεθόδων.
Και αυτό γιατί εκμεταλλεύεται την τεχνολογία Doppler για την ανίχνευση και απολίνωση των αιμορροϊδικών αγγείων με απόλυτη ασφάλεια και μεγάλη ακρίβεια (επιφανειακές ραφές 6.5mm). Η μέθοδος είναι ελάχιστα τραυματική (μηδαμινή αιμορραγία και τραύμα), δεν απαιτεί εκτομή των παθολογικών ιστών, χαρακτηρίζεται από ταχεία ανάρρωση και ελάχιστο μετεγχειρητικό πόνο.
Η διατήρηση του περιπρωκτικού ιστού επιτρέπει τη φυσιολογική μετεγχειρητική λειτουργία του πρωκτού.

ΑΠΑΙΤΕΙ ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΜΟΝΟ ΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ

Στις περισσότερες περιπτώσεις το THD χρησιμοποιείται σε επίπεδο χειρουργείου μιας μέρας τονίζει ο κ. Ξιάρχος. «Ο ασθενής μπορεί να πάει στο σπίτι μερικές ώρες αργότερα και να επιστρέψει στις φυσιολογικές δραστηριότητές του μέσα σε 24 ώρες».
Η νέα μέθοδος, μετά από την έγκρισή της από το FDA, εφαρμόζεται τώρα και στην Ελλάδα με άριστα αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: