Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

Πέθανε ο Νίκος Κακαουνάκης

Στις 21:00 το βράδυ της Τετάρτης έχασε τη μάχη ο δημοσιογράφος και εκδότης Νίκος Κακαουνάκης, αφήνοντας την τελευταία του πνοή σε ηλικία 72 ετών, στο νοσοκομείο Ιασώ, όπου νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με πολυοργανική ανεπάρκεια.
Στις 22 Νοεμβρίου ο Νίκος Κακαουνάκης, που αντιμετώπιζε εδώ και χρόνια προβλήματα υγείας, εισήχθη στον «Ευαγγελισμό» όπου υπεβλήθη σε επέμβαση για αφαίρεση πολύποδα.
Πέντε ημέρες αργότερα έκανε κανονικά την εκπομπή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash.
Στις 29 Νοεμβρίου, όμως, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώνεται και διακομίζεται εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Από το σημείο αυτό αρχίζει η τελευταία περιπέτεια του Νίκου Κακαουνάκη λόγω των επιπλοκών που παρουσίασε μετά από μία ενδονοσοκομειακή λοίμωξη.
Στις 25 Δεκεμβρίου εισάγεται στην εντατική του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», όπου οι γιατροί σηκώνουν τα χέρια ψηλά και στη συνέχεια διακομίζεται στο «Ιασώ» όπου νοσηλεύεται επί τρεις ημέρες διασωληνωμένος και σε καταστολή.
Την Τετάρτη, οι γιατροί έχασαν τις ελπίδες τους και τον αποσύνδεσαν από τη συσκευή μηχανικής υποστήριξης, με τη σύμφωνη γνώμη των συγγενών του.
Δύο ημέρες πριν το θάνατό του η υγεία του είχε παρουσιάσει κάποια βελτίωση, παρά την πολυοργανική ανεπάρκεια από την οποία έπασχε. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ταφεί στην πατρίδα του, τα Χανιά...
Ο Νίκος Κακαουνάκης καταγόταν από αγροτική οικογένεια της Πολυρρήνιας Κισσάμου του νομού Χανίων. Πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια, έχασε σε μικρή ηλικία τον πατέρα του και μεγάλωσε βοηθώντας την οικογένειά του. Αποφοίτησε από εκκλησιαστική σχολή.
Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική σταδιοδρομία του από το Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη και κατά τη μεταπολίτευση διακρίθηκε για τις έρευνές του σχετικά με την περίοδο της Χούντας.
Εργάστηκε στο συγκρότημα Αλαφούζου, στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση του Σκαϊ. Στη συνέχεια εργάστηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash και εξέδωσε την εφημερίδα «Καρφί».
Επίσης εργάστηκε ως σχολιαστής στους τηλεοπτικούς σταθμούς Mega, Alpha και Alter.

Συλλυπητήρια από τον Γ. Πάπανδρέου

Τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του δημοσιογράφου, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου: «Ο Νίκος Κακαουνάκης έγραψε τη δική του προσωπική ιστορία στην δημοσιογραφία, στον Τύπο, στο ραδιόφωνο, στην τηλεόραση. Ήταν ένας χαρισματικός άνθρωπος και εκπρόσωπος μιας γενιάς δημοσιογράφων που ταυτίστηκαν με το ρεπορτάζ και την έρευνα. Δεν έπαψε ποτέ να αγωνίζεται για αυτά που πίστευε. Και οι αγώνες του για τη Δημοκρατική Παράταξη τον κατέστησαν προνομιακό συνομιλητή με τους απλούς καθημερινούς συνανθρώπους μας, που επιζητούσαν να ακουστεί η φωνή τους. Αυτό προσπάθησε να πετύχει και με το δημιούργημά του, «Το Καρφί», για το οποίο ήταν περήφανος. Είχε άποψη και την έλεγε πάντα χωρίς φόβο», δήλωσε ο κ. Παπανδρέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: