Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2009

10 Χριστουγεννιάτικες ταινίες που πρέπει να δείτε


10. Joyeux Noel / Καλά Χριστούγεννα (2006)
Ενώ ο πρώτος παγκόσμιος πόλεμος μαινόταν, σε ένα πεδίο μάχης η Παραμονή Χριστουγέννων κάταφερε να ενώσει τους δύο αντιπάλους. Μόνο για μια νύχτα, Γερμανοί και Γάλλοι παράτησαν τα όπλα και ένωσαν τις φωνές τους για να ψάλλουν τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα.
Κι αν σας ακούγεται πολύ «Χολιγουντιανό», μάθετε πως είναι πραγματικό γεγονός. Ανατριχιαστική ιστορία, πολύ καλή κινηματογραφική μεταφορά…

9. Harry Potter and the Globet of Fire (2005)
Ό,τι πρέπει για ανήμερα Χριστούγεννα. Μαγεία, περιπέτεια και γέλιο σε μια ταινία που μπορεί να μη φτάνει τις επιδόσεις του βιβλίου της JK Rowling, καταφέρνει όμως να γίνεται σκοτεινή, αστεία και αγωνιώδης ταυτόχρονα! Μακραν η καλύτερη από όλες τις ταινίες Harry Potter.

Τα θυμάστε τα… τερατάκια που πολλαπλασιάζονται αν τους ρίξεις νερό; Η φαντασία του σκηνοθέτη Joe Dante κυκλοφορεί ελεύθερη σε μια άκρως διασκεδαστική φανταστική κωμωδία που μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω, όταν το Hollywood δεν είχε βαλτώσει ακόμα και γεννούσε συνεχώς πρωτότυπες ιδέες.

7. The Santa Claus (1994)
Η ιστορία ενός ανθρώπου που έγινε… Άγιος Βασίλης με το έτσι θέλω, όταν σκότωσε κατά λάθος τον original Santa. Ο Tim Allen, κλασική «γκαφατζίδικη» φάτσα, σε τρελά κέφια, και μια ταινία που προορίζεται για τα παιδιά.

Δεν τη λες και Χριστουγεννιάτικη, αλλά πρόκειται ίσως για το καλύτερο καρτούν που έχει παιχτεί ποτέ στις κινηματογραφικές αίθουσες. Η ιστορία του πιγκουίνου που δεν μπορούσε να τραγουδήσει, αλλά ήταν δεινός χορευτής με αποτέλεσμα να εκδιωχτεί από τη «φυλή» του συγκίνησε εκατομμύρια ανθρώπους και του χάρισε μια περίοπτη θέση στην Ιστορία των κινουμένων σχεδίων.
5. Home Alone (1990)
Η ταινία που ουσιαστικά «κατέστρεψε» τη ζωή του Μαλκόλεϊ Κάλκιν, αλλά γέμισε τις αίθουσες με πιτσιρίκια και μεγάλους. Ο 8χρονος Κέβιν ξεμένει στο σπίτι του, όταν η οικογένεια του φεύγει στη Γαλλία για χριστουγεννιάτικες διακοπές και τον ξεχνάει! Α, και δύο ληστές που προσπαθούν να μπουν μέσα στο σπίτι αλλά έχουν να αντιμετωπίσουν τον «πολυμήχανο» Κέβιν!
4. Love Actually (2003)
Γιατί μια ρομαντική κωμωδία στην 4η θέση; Για δύο λόγους: 1. Γιατί το επιβάλλει η Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα και 2. Γιατί όντως πρόκειται για την πιο όμορφη ρομαντική κωμωδία που έχει βγει στον κινηματογράφο. Παράλληλες ιστορίες απλών ανθρώπων με άξονα την αγάπη σε όλες τις μορφές της.
3. Edward Scissorhands (1990)
Δεν υπάρχει καλύτερο «παραμύθι» από αυτό. Η σημασία της αποδοχής της διαφορετικότητας, πασπαλισμένη με άφθονη παραμυθένια ατμόσφαιρα. Μια ταινία φτιαγμένη από τα μεγάλα ταλέντα της έβδομης Τέχνης, Τιμ Μπάρτον και έναν Τζόνι Ντεπ σε μια από τις καλύτερες ερμηνείες του.2. Holiday Inn (1942)
Από τις καλύτερες χριστουγεννιάτικες ταινίες ever. Αρκεί να σας πω πρωταγωνιστές: Bing Crosby – Fred Astaire. Εδώ πρωτοακούγεται το κλασικό χριστουγεννιάτικο τραγούδι: «I’m dreaming of a white Christmas» σε μια ταινία που θα πρέπει να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τους σύγχρονους σκηνοθέτες.
1. Nightmare before Christmas (1993)
Ξεκαθαρίζουμε ένα πράγμα: Όχι, ΔΕΝ είναι του Τιμ Μπάρτον!!! Απλώς βασίστηκε σε ένα ποίημα που είχε γράψει. Τα εύσημα για αυτό το χριστουγεννιάτικο αριστούργημα θα πρέπει να τα πάρει ο σκηνοθέτης Χένρι Σέλικ και φυσικά ο Ντάνι Έλφμαν που έντυσε με τα τραγούδια του την ιστορία του Jack που θέλει να γίνει… Sandy Claws…!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: