Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

«Η ελληνική οικονομία είναι στην εντατική»

Δραματικούς τόνους,για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου,σε δήλωσή του αμέσως μετά την κατάθεση στη Βουλή του προϋπολογισμού για το 2010.Ο κ.Παπανδρέου διαβεβαίωσε ωστόσο ότι η κυβέρνησή του θα στηρίξει τους ασθενέστερους,καθώς προτεραιότητα είναι,όπως είπε ο άνθρωπος. Σημείωσε πάντως ότι η χώρα βρίσκεται σε «κρίσιμη καμπή» και πως ο προϋπολογισμός είναι το πρώτο βήμα για να αλλάξει η κατάσταση.
Διευκρίνισε ότι δεν αναζητά άλλοθι,ούτε ανοχή,αλλά τη συμμετοχή όλων για την έξοδο από την κρίση και σημείωσε ότι η αξιοπιστία της χώρας αποκαθίσταται όταν αντιμετωπίζει με ειλικρίνεια το πρόβλημα και δεν ρίχνει το φταίξιμο στη διεθνή κρίση.
Ο πρωθυπουργός είπε ότι η κυβερνητική πολιτική έχει δύο στόχους:
Πρώτον να στηριχθούν οι ασθενέστεροι,να δοθούν χρήματα στην υγεία,την παιδεία και την ενίσχυση της απασχόλησης των νέων,καθώς και να τροφοδοτηθεί η αναπτυξιακή προοπτική,με έμφαση στην πράσινη ανάπτυξη.Όλα αυτά με βάση τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ.
Δεύτερον να χτυπηθούν στο κεφάλι οι ρίζες του κακού,που πρακτικά είναι η αντιμετώπιση του σπάταλου και αδιαφανούς κράτους,που λειτουργεί με πελατειακές λογικές και ανομία.
«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη να προστατεύσουμε ό,τι πολυτιμότερο έχει η Ελλάδα, τον άνθρωπο» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και προανήγγειλε ότι η επόμενη χρονιά, θα είναι χρονιά ριζικών αλλαγών όσον αφορά το φορολογικό και πολιτικό σύστημα, καθώς και τη λειτουργία του κράτους,καθώς «ξεκινάει το νοικοκύρεμα».
Ο κ.Παπανδρέου προανήγγειλε ότι το επόμενο διάστημα θα καλέσει σε εθνικό διάλογο τους κοινωνικούς εταίρους,καθώς και ότι σκοπεύει να ζητήσει συνάντηση των αρχηγών των κομμάτων της αντιπολίτευσης υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «για να δώσουμε τη μάχη κατά της διαφθοράς και της ανομίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: