Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

Με προβλήματα εξελίσσεται η διαδικασία εκλογής στη ΝΔ

Με προβλήματα στο online σύστημα καταγραφής συνεχίζεται η διαδικασία ανάδειξης νέου προέδρου στη Νέα Δημοκρατία.Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης δεν άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα λόγω του τεχνικού προβλήματος που παρουσιάστηκε και αντιτίθεται στη χειρόγραφη καταγραφή των ψηφοφόρων με την οποία συνεχίζεται η διαδικασία.Στις κάλπες που έχουν στηθεί ανά την Ελλάδα μπορούν να προσέλθουν τα μέλη της παράταξης,καθώς και όσοι επιθυμούν να εγγραφούν μέλη με τη συμπλήρωση ειδικής αίτησης και την επίδειξη της ταυτότητας ή διαβατηρίου και τη συνδρομή των δύο ευρώ.
Σε περίπτωση που είναι αναγκαίος ο δεύτερος γύρος για την ανάδειξη νέου προέδρου, οι επαναληπτικές εκλογές θα διεξαχθούν το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου και δικαίωμα ψήφου θα έχουν μόνο όσοι πήραν μέρος στις εκλογές της 29ης Νοεμβρίου.

Η ψήφος των υποψηφίων

Η Ντόρα Μπακογιάννη πρόκειται να ψηφίσει στις 9:30 το πρωί στο κλειστό γυμναστήριο του Μετς,ο Αντώνης Σαμαράς στις 9 το πρωί στο 1063 εκλογικό τμήμα της Πύλου στο Νομό Μεσσηνίας και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης στις 11 το πρωί στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Δηλώσεις μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος

«Σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες νεοδημοκράτες κάνουν τη μεγάλη ανατροπή και κατακτούν την ελπίδα.Από αύριο ξεκινάει μία νέα εποχή και για τη Νέα Δημοκρατία και για την Ελλάδα μας»,ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς από την Πύλο Μεσσηνίας,όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα.
Η Ντόρα Μπακογιάννη από την πλευρά της,αφού άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα, ανέφερε πως κατά τη σημερινή εκλογική διαδικασία μιλάει η καρδιά,το φιλότιμο και η συνείδηση του νεοδημοκράτη και απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους οπαδούς της Νέας Δημοκρατίας να μετάσχουν στη μεγάλη γιορτή της παράταξης που θα σημάνει το νέο ξεκίνημα.
«Ένα νέο ξεκίνημα το οποίο είναι ελπιδοφόρο για τη Νέα Δημοκρατία.Θα αφήσουμε πίσω ό,τι μας πλήγωσε και θα προχωρήσουμε όλοι μαζί για να κάνουμε τη μεγάλη κεντροδεξιά. Την κεντροδεξιά που ονειρευόμαστε,την κεντροδεξιά που μπορεί να είναι χρήσιμη στην Ελλάδα»,ανέφερε.
O Παναγιώτης Ψωμιάδης,που αντιμετώπισε προβλήματα κατά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος λόγω της «κατάρρευσης» του online συστήματος,έκανε λόγο για «τραμπουκισμούς και εγκάθετους» που αποτρέπουν τον κόσμο από το να στηρίξουν την υποψηφιότητά του.
«Τριάντα χρόνια έχω δώσει ένα κομμάτι της ψυχής μου. Πιστεύω ότι ήμουν ο μοναδικός που μίλησε στην ψυχή του ξεχασμένου,προδομένου Νεοδημοκράτη.Καταγγέλλω σήμερα τραμπουκισμούς. Υπάρχουν εγκάθετοι εδώ και δύο μέρες,και σήμερα,που λένε μην ψηφίζετε.Υπάρχουν εγκάθετοι που δεν δίνουν ψηφοδέλτια Ψωμιάδη.Υπάρχουν εγκάθετοι, μπράβοι,που εκφοβίζουν.Υπάρχουν εγκάθετοι που δεν επιτρέπουν σε δικούς μου ανθρώπους να πλησιάσουν τα εκλογικά κέντρα.Αύριο θα πάρω τις αποφάσεις μου.Κάποιοι ενοχλήθηκαν.Θα μιλήσω και αλίμονο τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.
O απερχόμενος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας,Κώστας Καραμανλής,αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στη Ραφήνα πιστεύει πως η Νέα Δημοκρατία ενωμένη,δυνατή και υπό τη νέα ηγεσία της θα πρωταγωνιστήσει,όπως της αρμόζει,στα δημόσια πράγματα της χώρας.
Προβλήματα κατά την εκλογική διαδικασία
Στο εκλογικό κέντρο που λειτουργεί στο συνεδριακό κέντρο «Ι.Βελλίδης» της ΔΕΘ, παρουσιάστηκαν προβλήματα στο online σύστημα και προκάλεσαν τις αντιδράσεις των ψηφοφόρων που διαμαρτύρονταν για την ταλαιπωρία.
Στο ίδιο κέντρο, λόγω των τεχνικών προβλημάτων,δεν κατέστη δυνατό να ψηφίσουν ο η βουλευτής Έλενα Ράπτη και ο υποψήφιος για την ανάληψη της προεδρίας Παναγιώτης Ψωμιάδης.
Χειρόγραφα πραγματοποιείται η καταγραφή των ψηφοφόρων μετά την επιπλοκή που παρουσίασε το online σύστημα.
«Το τεχνικό πρόβλημα,όσον αφορά τη συνέχεια λειτουργίας του συστήματος,οφείλεται στο δίκτυο του ΟΤΕ.Οι καθυστερήσεις αντιμετωπίζονται ήδη σε συνεργασία με τον ΟΤΕ,αλλά και την κατανόηση και υπευθυνότητα που δείχνουν οι ψηφοφόροι της Ν.Δ.,που συμμετέχουν στη διαδικασία»,ανέφερε ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργος Κουμουτσάκος.
Παράλληλα, μετά από επικοινωνία του με τον Πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής, Δημήτρη Σιούφα και τους τρεις υποψηφίους,αποφασίστηκε ομόφωνα η διεξαγωγή της διαδικασίας με καταγραφή των ψηφοφόρων σε χειρόγραφες καταστάσεις.
«Η υπευθυνότητα και η κατανόηση των ψηφοφόρων και των πολιτών είναι δεδομένη και προχωράμε με αυτό τον τρόπο μέχρι την επίλυση του τεχνικού προβλήματος»,σημείωσε.
Ωστόσο,ο Παναγιώτης Ψωμιάδης με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής,Δημήτρη Σιούφα,εξέφρασε τις ενστάσεις του για την χειρόγραφη καταγραφή των ψηφοφόρων,κάνοντας λόγο για καταστρατήγησε των συμφωνηθέντων.
«Μια τέτοια διαδικασία καταστρατηγεί τα συμφωνηθέντα και δεν εγγυάται τη διαφάνεια και την αξιοπιστία της κορυφαίας εσωκομματικής διαδικασίας»,ανέφερε χαρακτηριστικά.
Έκκληση για υπομονή,επιμονή και μαζική προσέλευση στις κάλπες απηύθυνε ο Αντώνης Σαμαράς κατά την επιστροφή του από την Πύλο.
«Γνωρίζω το πρόβλημα και την ταλαιπωρία των χιλιάδων Νεοδημοκρατών.Απευθύνω έκκληση σε όλους να επιδείξουν υπομονή και επιμονή και να πάνε να ψηφίσουν μαζικά»,ανέφερε χαρακτηριστικά.

Προεκλογικές ομιλίες

Να επιλέξουν «μία μεγάλη Νέα Δημοκρατία» κάλεσε τους ψηφοφόρους της παράταξης η Ντόρα Μπακογιάννη,κάνοντας λόγο για αποφυγή «ιδεών που μυρίζουν ναφθαλίνη».
«Η προοπτική για το κόμμα μας θα είναι να παραμείνει πολυσυλλεκτικό,δυνατό,ανοικτό στα νέα ρεύματα σκέψης,στις ανάγκες της κοινωνίας.Ένα κόμμα με σύγχρονες ιδέες, μακριά από συνθήματα και κορώνες που μυρίζουν ναφθαλίνη.Ένα κόμμα που θα κοιτάζει μπροστά»,ανέφερε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά του,ο Αντώνης Σαμαράς,σημείωσε πως «επιτέλους δίνουμε την παράταξη στην κοινωνική της βάση και σπάμε τους μηχανισμούς.Επιτέλους τελειώνουμε με τις κλειστές τις πόρτες και δίνουμε το δικαίωμα της ελπίδας».
Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης από τη Θεσσαλονίκη ζήτησε από τους οπαδούς της Νέας Δημοκρατίας να ψηφίσουν με σύνεση και εξέφρασε την ελπίδα του για το αδιάβλητο της Νέας Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: