Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Μην φιλάτε τον Αη Βασίλη. Μπορεί να εχει γρίπη!

Φέτος ο Αη Βασίλης θα πρέπει να αποφεύγει τα φιλιά και τις χειραψίες με τα παιδιά για να αποτραπεί το ενδεχόμενο μετάδοσης της γρίπης και πρέπει να εμβολιαστεί,σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Ουγγαρίας.Σύσταση που εξέδωσε το υπουργείο και η οποία δημοσιεύεται στην επίσημη ιστοσελίδα του,δεν απαγορεύει μεν τις δραστηριότητες του Αη Βασίλη,ωστόσο προειδοποιεί για τους αυξημένους κινδύνους μετάδοσης της γρίπης λόγω της επιδημίας που πλήττει τη χώρα.
Στην Ουγγαρία,ο Αη Βασίλης παρδοσιακά κάνει την εμφάνισή του στις 6 Δεκεμβρίου, όταν τα παιδιά ανακαλύπτουν τα δώρα τους σε παπούτσια,τα οποία τοποθετούνται στα πρεβάζια των παραθύρων το προηγούμενο βράδυ.
«Για τους Αγιους Βασίληδες,η πρόληψη είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς έρχονται σε επαφή με πολλά παιδιά στις αρχές του Δεκέμβρη τα οποία αντιμετωπίζουν μεγάλο κίνδυνο μόλυνσης»,αναφέρει το υπουργείο.
«Εάν ο Αγιος Βασίλης είναι ηλικιωμένος,υπέρβαρος,πάσχει από χρόνιο νόσημα και ανήκει συνεπώς στις ομάδες υψηλού κινδύνου όσον αφορά τη γρίπη...είναι ιδιαίτερα σημαντικό να εμβολιαστεί»,προστίθεται στην οδηγία του υπουργείου.
Οι υγειονομικές αρχές της Ουγγαρίας ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι ο αριθμός των κρουσμάτων της γρίπης αυξήθηκε κατά 22.100 σε μια εβδομάδα,σ΄ένα βαθμό λόγω του ιού της νέας γρίπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: