Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Τον κοινωνικό φιλελευθερισμό,αντί του νεοφιλελευθερισμού,προτάσσει ο Αντ.Σαμαράς

Στο τρίπτυχο ενότητα,οργάνωση και ιδεολογία που θα συγκροτήσει μία δυνατή ΝΔ στάθηκε ο υποψήφιος για την αρχηγία του κόμματος Αντώνης Σαμαράς στη διάρκεια ομιλίας του στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.«Όταν έχουμε όλα αυτά δεν υπάρχει πιθανότητα το ΠΑΣΟΚ να μας αντιμετωπίσει και θα νικήσουμε 100%» είπε Μεσσήνιος πολιτικός και απηύθυνε προσκλητήριο συμμετοχής στην ψηφοφορία της ερχόμενης Κυριακή.
«Να πλημμυρίσουμε τις κάλπες»,είπε χαρακτηριστικά.«Και την επόμενη μέρα να είμαστε όλοι μία ενωμένη γροθιά,είτε εκλεγεί η Ντόρα,είτε ο Παναγιώτης,είτε ο Αντώνης», πρόσθεσε.«Θέλω να το κάνω καθαρό.Η μάχη δεν τελειώνει στις 29 του μηνός,αντίθετα ξεκινάει στις 30,γιατί απέναντι στην ΝΔ βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ» και τόνισε αναφορικά με τους ανθυποψηφίους του ότι «είμαστε ομοϊδεάτες,δεν είμαστε αντίπαλοι».
Ο κ.Σαμαράς παραδέχτηκε ότι υπήρξε αποξένωση του κόμματος από την βάση, που κράτησε καιρό και δημιούργησε μία απαξία,έκανε και άνοιγμα στους νέους και επανέλαβε ότι πρώτο μέλημά του είναι να ενωθεί η παράταξη, λέγοντας:«Δεν ανέβηκε το ΠΑΣΟΚ,οι δικοί μας έφυγαν και πήγαν σπίτι τους».
Ο κ.Σαμαράς επανέφερε τις θέσεις του περί ισχυρής Κεντροδεξιάς αλλά και ότι πρέπει «πρέπει πρώτα να ενώσουμε την οικογένεια μας και μετά να πάμε στον γείτονα και τον απέναντι»,ενώ έκανε εκτενή αναφορά στην έννοια του «κοινωνικού φιλελευθερισμού».
Ο Αντώνης Σαμαράς έστειλε μήνυμα προς τους «νεοφιλελεύθερους»,τονίζοντας ότι αυτό που ο ίδιος ζητάει και θα επιδιώξει είναι η διάχυση του εισοδήματος από πάνω προς τα κάτω:«Όχι σαν τους νεοφιλελεύθερους που θέλουν οι πολλοί να δημιουργούν και οι λίγοι να εισπράττουν»,είπε.
«Αισθάνομαι τελευταία διαχειριστής και όχι πολιτικός»,είπε και συμπλήρωσε ότι η ιδεολογία γίνεται όπλο για τις δύσκολες στιγμές.«Στόχος μου είναι να φτιάξουμε μία δυνατή Κεντροδεξιά,να διευρύνουμε την επιρροή μας,να μην κρύβουμε τις ιδέες μας.Δεν μπορεί ο αριστερός να λέει είμαι αριστερός και εμείς να κρυβόμαστε» είπε.
Νωρίτερα ο Αντώνης Σαμαράς επισκέφθηκε την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών,όπου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο Θανάση Κοκκινούλη και λοιπά μέλη της διοίκησης.
Ο Θ.Κοκκινούλης έκανε την ίδια δήλωση που έκανε προ ημερών και για την Ντόρα Μπακογιάννη.
«Σου εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στον στόχο που έβαλες.Στις 29 Νοεμβρίου εύχομαι να εκλεγεί αρχηγός στην ΝΔ,γιατί η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή πάνω από όλα αντιπολίτευση στην Βουλή» είπε.
Ο υποψήφιος Πρόεδρος της ΝΔ επισκέφτηκε την Νομαρχία,τον Δήμο και τα γραφεία της ΝΟΔΕ Λάρισας.Το απόγευμα,ολοκληρώνοντας την περιοδεία του στην Θεσσαλία,θα μιλήσει στον Βόλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: