Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

Διπλασιάστηκαν τα κρούσματα της νέας γρίπης

Σε άνοδο βρίσκεται η πανδημία της νέας γρίπης στην Ελλάδα,υποστηρίζει ο διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας,Παναγιώτης Ευσταθίου.
Ο κ.Ευσταθίου τόνισε πως τα κρούσματα της γρίπης έχουν διπλασιαστεί και κάλεσε όλους από την 1η Δεκεμβρίου να εμβολιαστούν.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 28 άτομα νοσηλεύονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας,από τα οποία τα 13 σε κρίσιμη κατάσταση.Μέσα σε αυτούς υπάρχουν δύο παιδιά και μία έγκυος.Τα περισσότερα από τα περιστατικά που νοσηλεύονται έχουν είτε παχυσαρκία στη νοσογόνο της μορφή,είτε είναι υπέρβαροι.
Νοσηλεύονται περίπου 21 περιστατικά με πνευμονία, σε όλη τη χώρα.Έχουν χάσει τη ζωή τους 17 άτομα από επιπλοκές από τη νέα γρίπη,«εκ των οποίων οι δύο δεν είχαν καμία υποκείμενη νόσο».
Την Παρασκευή μάλιστα έκλεισαν 99 νηπιαγωγεία,71 δημοτικά,28 λύκεια,28 γυμνάσια και 423 τμήματα διαφόρων σχολείων.
Οι παρενέργειες του εμβολίου
Ο κ.Ευσταθίου,σε ερώτηση για τις παρανέργειες του εμβολίου υποστήριξε πως δεν έχει παρουσιαστεί ούτε ένα σοβαρό πρόβλημα σε 65 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο που έχει εμβολιαστεί.
Παρ’όλα αυτά,οι μικρές παρενέργειες που έχουν εμφανιστεί είναι κοκκινίλες τοπικός πόνος και κάποιες αλλεργικές αντιδράσεις
«Στην Ευρώπη,την Αγγλία και τη Σουηδία έχουν γίνει οι πρώτες στατιστικές μελέτες που δημοσιεύτηκαν.Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας»,τόνισε ο κ.Ευσταθίου.
Ο ιός έχει μεγάλη δραστηριότητα - ποσοστό 65% - στη Β. Ελλάδα» επεσήμανε η διοικητής του ΕΚΕΠΥ στη Β.Ελλάδα Τζίνα Λεπτοκαρίδου - Λακασά και πρόσθεσε:«Η γρίπη στην πλειονότητα της έχει απλά συμπτώματα, αλλά κάνει πιο βαριές πνευμονίες,ειδικά στα νέα άτομα και σε άτομα που είναι παχύσαρκα.Πρέπει να σας πω,ότι είχαμε μέχρι τώρα 158πνευμονίες σε όλη τη χώρα,από τις οποίες περίπου 120 άτομα έχουν επιστρέψει στο σπίτι τους και τα υπόλοιπα νοσηλεύτηκαν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: