Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Υπέρ της κατάργησης των μιναρέδων οι Ελβετοί

Την απαγόρευση της ανέγερσης νέων μιναρέδων στηρίζουν οι Ελβετοί,σε δημοψήφισμα που διεξήχθη,το αποτέλεσμα του οποίου ανακοινώθηκε την Κυριακή (29/11).
Πάνω από το 57% των ψήφων τάχθηκαν υπέρ της απαγόρευσης της κατασκευής μιναρέδων στην Ελβετία,σε δημοψήφισμα που διεξήχθη από το κόμμα της αντιπολίτευσης στη Βουλή και υποστηρίζει πως οι μιναρέδες είναι σημάδι εξισλαμισμού.
Σύμφωνα με το BBC,το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία στην ελβετική κυβέρνηση,η οποία είχε προτείνει στους ψηφοφόρους να ταχθούν κατά της κατάργησης,υπό τον φόβο των επεισοδίων από τη Μουσουλμανική κοινότητα της Ελβετίας. Η χώρα φιλοξενεί πάνω από 400.000 Μουσουλμάνους,έχοντας όλους κι όλους τέσσερις μιναρέδες.
Ωστόσο ο κόσμος έχει αρχίσει να ανησυχεί από τη συνεχώς αυξανόμενη μετανάστευση,ενώ η μουσουλμανική κοινότητα ολοένα και αυξάνεται με τα χρόνια,καταφέρνοντας να γίνει η δεύτερη μεγαλύτερη θρησκεία στην Ελβετία,μετά τον Χριστιανισμό.
Όπως και να χει το θέμα έχει προκαλέσει σοβαρές συζητήσεις στη χώρα,με τους υποστηρικτές της κατάργησης να υποστηρίζουν πως η ανάπτυξη του Ισλαμισμού δεν συνάδει με τις αρχές της «ελβετικής δημοκρατίας».
Αντίθετα,οι πολέμιοι υποστηρίζουν πως απλώς επιτείνει το μίσος ανάμεσα σε μετανάστες και Ελβετούς.Την Πέμπτη (26/11) το τέμενος της Γενεύης υπέστη βανδαλισμούς για τρίτη φορά κατά τη διάρκεια της εκστρατείας πριν το δημοψήφισμα.
Η Διεθνής Αμνηστία προειδοποίησε πριν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος πως η κατάργηση θα παραβίαζε τις υποχρεώσεις της Ελβετίας απέναντι στο δικαίωμα της ελεύθερης θρησκευτικής πεποίθησης.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Μουσουλμάνων της Ζυρίχης δήλωσε πως πλέον η Ισλαμική κοινότητα θα ζει υπό καθεστώς φόβου.«Θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα αυτή η κατάργηση, δεδομένου ότι κατά τη διάρκεια της καμπάνιας τις τελευταίες δυο εβδομάδες κάθε τέμενος της χώρας υπέστη βανδαλισμό,πράγμα που έχουμε να ζήσουμε εδώ και 40 χρόνια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: