Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

Σαμαρά δείχνει νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα 6,6% μονάδων (43,4%-36,8%) ανάμεσα στο ευρύ σώμα των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας δίνει στον Αντώνη Σαμαρά νέα δημοσκόπηση της εταιρίας RASS.
H διαφορά μεταξύ των δύο βασικών διεκδικητών για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας πέφτει στις 4,4 ποσοστιαίες μονάδες όταν απαντούν εκείνοι που δηλώνουν "βέβαιοι" ότι θα προσέλθουν στις κάλπες της Κυριακής.Σε αυτήν την περίπτωση τα ποσοστά διαμορφώνονται σε 43,1% υπέρ του κ.Σαμαρά και σε 38,7% για την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη.
Ακόμη μικρότερη είναι η διαφορά (2,4%) όταν το δείγμα τςη δημοσκόπησης περιορίζεται σε όσους δηλώνουν βέβαιοι ότι θα προσέλθουν στις κάλπες και ταυτόχρονα υπήρξαν ψηφοφόροι της ΝΔ στις πρόσφατες εθνικές εκλογές.
Απόλυτη ισορροπία των δύο υποψηφίων καταγράφεται στην περίπτωση των ήδη εγγεγραμμένων μελών που θα προσέλθουν στις κάλπες και "ενδιαφέρονται πολύ για την εκλογή αρχηγού.Οι συγκεκριμένοι ερωτηθέντες τοποθετούν στην ίδια θέση τους δύο υποψηφίους με ποσοστό 44,2%.
Ρευστό είναι το σκηνικό που διαμρφώνεται,όταν εξετάζεται η πρόθεση ψήφου των Νεοδημοκρατών στο ενδεχόμενο δεύτερου γύρου εκλογών.Εκεί ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται της Ντόρας Μπακογιάννη κατά 0,9% .
Η διαφορά λαμβάνει τη μεγαλύτερη τιμή της (12,9 ποσοστιαίες μονάδες) όταν το δείγμα απλώνεται στο σύνολο του εκλογικού σώματος,ανεξαρτήτως κομματικής ταυτότητας.Εκεί το 41,6% απαντά ότι προτιμά τον Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία της ΝΔ ενώ μόλις το 28,7% επιλέγει τη Ντόρα Μπακογιάννη.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση στις κάλπες της Κυριακής αναμένεται να προσέλθει το 63,8% των ψηφοφόρων της Ν.Δ.
Η έρευνα διενεργήθηκε για λογαριασμό του ZoomNews και διεξήχθη από τις 23 έως τις 25 Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: