Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Τροφές για καλόν ύπνο

Αν δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε,δοκιμάστε να συμπεριλάβετε αυτές τις τροφές στο βραδινό σας γεύμα για να εξασφαλίσετε ήρεμο και ξεκούραστο ύπνο.
Γάλα:δεν είναι μόνο το γιατροσόφι της γιαγιάς,η επιστήμη έχει επιβεβαιώσει ότι ένα ποτήρι χλιαρό γάλα πριν ξαπλώσουμε χαρίζει καλόν ύπνο.Είναι πλούσιο σε τριπτοφάνη ένα αμινοξύ που είναι προάγγελος της σεροτονίνης και της μελατονίνης,ορμόνες οι οποίες με τη σειρά τους προκαλούν υπνηλία και εξισορροπούν τον ρυθμό του ύπνου.
Κριθάρι,ψωμί και ζυμαρικά:Αυτές οι τροφές ευνοούν τον ύπνο επειδή είναι πλούσιες σε υδατάνθρακες,επιπλέον προκαλούν αίσθημα κορεσμού επειδή αφομοιώνονται αργά από τον οργανισμό.Ιδανικός συνδυασμός το κριθάρι ή τα ζυμαρικά με τις φακές,που είναι πλούσιες σε σίδηρο.
Μαρούλι και λάχανο:Τα λαχανικά αυτά είναι γνωστά για τις ηρεμιστικές και αποτοξινωτικές τους ιδιότητες,είναι εύπεπτα και περιέχουν άφθονες βιταμίνες της ομάδας Β καθώς και βιταμίνη C.
Μπανάνες:Περιέχουν άφθονο ποτάσιο,ιχνοστοιχείο το οποίο ρυθμίζει την πίεση και μειώνει το άγχος.Κόψτε μια μπανάνα σε μικρά κομμάτια και προσθέστε λίγη ζάχαρη ή μέλι και χυμό λεμονιού.
Κρόκος και μοσχοκάρυδο:Αυτά τα δύο μπαχαρικά βοηθούν τη λειτουργία της πέψης και χαρίζουν ξεκούραστο ύπνο.Προσθέστε λίγο στο φαγητό σας,στο τέλος του ψησίματος, γιατί οι υψηλές θερμοκρασίες μειώνουν τη δράση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: