Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

Δεν αποδέχεται την ψηφοφορία ο Π.Ψωμιάδης

Πολώνει το κλίμα ο Π.Ψωμιάδης καθώς με επιστολή του προς τον πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής Δημήτρη Σιούφα δηλώνει ότι δεν αποδέχεται τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας για την ανάδειξη προέδρου της Νέας Δημοκρατίας με χειρόγραφες καταστάσεις,λόγω της πτώσης του on line συστήματος.Υπενθυμίζεται ότι λόγω βλάβης στο δίκτυο του ΟΤΕ υπήρξε πτώση στο σύστημα on line και μέχρι υην επίλυσή του η ψηφοφορία συνεχίζεται κανονικά με την καταγραφή των ονομάτων των ψηφοφόρων.
Ο κ.Ψωμιάδης αναφέρει ότι «μια τέτοια διαδικασία καταστρατηγεί τα συμφωνηθέντα και δεν εγγυάται τη διαφάνεια και την αξιοπιστία της κορυφαίας εσωκομματικής διαδικασίας.»
Νωρίτερα ο κ.Ψωμιάδης,δεν δέχθηκε να ψηφίσει με καταστάσεις,αποχώρησε και είπε ότι θα ψηφίσει στις 5 η ώρα το απόγευμα ενώ κατήγγειλε και τραμπουκισμούς σε βάρος της υποψηφιότητάς του.
«Προσπάθησα ενάμιση μήνα να μείνω μακριά από οξύτητες,από αιχμές και την εμπόλεμη ζώνη.Μίλησα για ενότητα.Επισήμανα την προηγούμενη Τρίτη για πιθανά προβλήματα γιατί εγώ αυτά εισέπραττα από την περιοδεία μου που έκανα σε όλη την επικράτεια.Σήμερα δικαιώνομαι.Εύχομαι η οργανωτική επιτροπή να βρει τη λύση.[...] Καταγγέλλω σήμερα τραμπουκισμούς,ακόμα και εδώ στο Βελλίδειο.Υπάρχουν εγκάθετοι εδώ και δύο μέρες και σήμερα,που λένε μην ψηφίζετε Ψωμιάδη.Υπάρχουν εγκάθετοι που δεν δίνουν ψηφοδέλτια Ψωμιάδη,σε όλη την ελληνική επικράτεια.Υπάρχουν εγκάθετοι,μπράβοι,που εκφοβίζουν. Υπάρχουν εγκάθετοι που δεν επιτρέπουν σε δικούς μου ανθρώπους να πλησιάσουν τα εκλογικά κέντρα.Αύριο θα πάρω τις αποφάσεις μου.Κάποιοι ενοχλήθηκαν.Θα μιλήσω και αλίμονο».
«Το τεχνικό πρόβλημα,όσον αφορά τη συνέχεια λειτουργίας του συστήματος, οφείλεται στο δίκτυο του ΟΤΕ.Οι καθυστερήσεις αντιμετωπίζονται ήδη σε συνεργασία με τον ΟΤΕ, αλλά και την κατανόηση και υπευθυνότητα που δείχνουν οι ψηφοφόροι της Ν.Δ.,που συμμετέχουν στη διαδικασία» δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γ.Κουμουτσάκος.
«Mέχρι την επίλυση αυτού του τεχνικού προβλήματος,η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή και μετά από επικοινωνία του Προέδρου της, του κ.Δημήτρη Σιούφα και με τους τρεις υποψηφίους,ομόφωνα αποφάσισε ότι η διαδικασία θα συνεχιστεί κανονικά με την καταγραφή των ονομάτων,δηλαδή αυτό που λέμε offline»,σημείωσε ο κ.Κουμουτσάκος.
Ερωτηθείς εάν αυτό (το πρόβλημα) εγκυμονεί κινδύνους διπλοψηφίας,ο κ.Κουμουτσάκος απάντησε αρνητικά:«Το σύστημα θα ελεγχθεί,έχει προβλεφθεί και δεύτερος τρόπος τσεκαρίσματος».
Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε να παραταθεί κατά μία ώρα η ψηφοφορία,λόγω αυτής της δυσλειτουργίας που σημειώθηκε.
«Γνωρίζω το πρόβλημα και την ταλαιπωρία των χιλιάδων Νεοδημοκρατών.Απευθύνω έκκληση σε όλους να επιδείξουν υπομονή και επιμονή και να πάνε να ψηφίσουν μαζικά»,δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς.
«Ξέρω ότι υπάρχουν οργανωτικές αδυναμίες,αλλά υπομονή χρειάζεται αυτή την στιγμή και είμαι σίγουρη ότι η Νέα Δημοκρατία θα δώσει το μήνυμα της»,τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: