Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

Τέλος τα Mac Donald's από την Ισλανδία

Ουρές έξω από τα Mac Donald's της Ισλανδίας έχουν δημιουργηθεί από εκατοντάδες κατοίκους της χώρας ύστερα από την ανακοίνωση της εταιρίας για κλείσιμο όλων των καταστημάτων της στο κράτος εξαιτίας του μεγάλου κόστους.
Η εταιρία "ταχυφαγείων" έχει συνολικά τρία καταστήματα στην Ισλανδία τα οποία θα βάλουν λουκέτο στις 31 Οκτωβρίου.
"Είναι η τελευταία φορά που θα μπορέσω να απολαύσω το αγαπημένο μου Big Mac.Η οικονομία όπως είναι αυτή τη στιγμή δε μου επιτρέπει να ταξιδέψω στο εξωτερικό σε σύντομο χρονικό διάστημα",δήλωσε ένας 26χροος στο Reuters όταν περίμενε υπομονετικά έξω από τα Mac Donald' s.
Ο άνθρωπος που είχε το francising του ονόματος Mac Donald's στην Ισλανδία, Jon Ogmundsson,θα συνεχίζει να εκμεταλλεύεται τα τρια καταστήματα με διαφορετική ονομασία.Ο ίδιος για τις τελευταίες μέρες της εταιρίας στην Ισλανδία δήλωσε:"Οι πωλήσεις όχι μόνο αυξήθηκαν αλλά εκτινάχθηκαν.Πουλήσαμε πάνω από 10.000 μπιφτέκια την ημέρα".
Η οικονομία της Ισλανδίας
Η Ισλανδία έχει πληγεί σοβαρά από την παγκόσμια οικονομική κρίση,με τις τράπεζες της χώρας να καταρρέουν μέσα σε μια εβδομάδα υπό το βάρος του χρέους δισεκατομμυρίων δολαρίων.Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί η αξιοπιστία του κράτους ως προς τις επενδύσεις ενώ το εθνικό νόμισμα,η κορόνα,σημείωσε ελεύθερη πτώση.
Τέλος,η αμερικανική εταιρία δεν προβλέπει στο μέλλον να επιστρέψει στην Ισλανδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: