Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

Eορτασμός για την μάχη του El Alamein

Με αφορμή τον εορτασμό για την 67η επέτειο της ιστορικής μάχης του El Alamein η Ελληνική στρατιωτική αντιπροσωπεία,με την συνοδεία βετεράνων αγωνιστών ταξίδεψαν ως την Αίγυπτο.Τα μέλη της αντιπροσωπείας επισκέφθηκαν τον Πατριάρχη Αλεξάνδρειας Θεόδωρο Β’.Επικεφαλής της ελληνικής αποστολής ήταν ο υποστράτηγος Στυλιανός Ντόγαρης, Διευθυντής Εφέδρων Πολεμιστών Αγωνιστών Θυμάτων και Αναπήρων (ΔΕΠΑΘΑ).
Προσφέροντας το έμβλημα της ΔΕΠΑΘΑ στον προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής,ο υποστράτηγος εξέφρασε μεγάλη ικανοποίηση για το ιεραποστολικό έργο της Αλεξανδρινής Εκκλησίας.
Από την πλευρά του,ο κ.Θεόδωρος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του «προς τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις οι οποίες πάντοτε στηρίζουν παντοιοτρόπως το έργο αυτό» και προς τον πρόεδρο της Αιγύπτου,Ηοsni Mubarak,για την αγάπη με την οποία πάντοτε περιβάλει το Πατριαρχείο.Τέλος,απένειμε τιμητική διάκριση στον Έλληνα υποστράτηγο.
Τους παλαίμαχους αγωνιστές και την στρατιωτική αντιπροσωπεία συνόδευαν ο διευθυντής Θρησκευτικού ΓΕΕΘΑ πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Αποστολακίδης και ο Ακόλουθος Άμυνας της Ελληνικής Πρεσβείας στην Αίγυπτο Πλοίαρχος Π.Ν.Παναγιώτης Παστουσέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: