Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Σε κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης οι ΗΠΑ

Σε κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης κήρυξε το Σάββατο τις Ηνωμένες Πολιτείες ο Αμερικανός πρόεδρος,Μπαράκ Ομπάμα, μετά το θάνατο περισσότερων από χιλίων ανθρώπων στη χώρα από τη νέα γρίπη.
Με την απόφαση αυτή ενισχύονται οι δυνατότητες των κέντρων αντιμετώπισης της νόσου και επιτρέπεται στους γιατρούς να ενεργούν χωρίς να χρειάζεται να συμμορφώνονται στους ομοσπονδιακούς νόμους.
Περισσότεροι από χίλιοι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον Η1Ν1 και τουλάχιστον 20.000 χρειάστηκε να νοσηλευτούν στις ΗΠΑ από την άνοιξη,όταν εμφανίστηκε το πρώτο κρούσμα,ανακοίνωσαν την Παρασκευή οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές.Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί εκατομμύρια κρούσματα σε 46 από τις 50 πολιτείες της χώρας και ο αριθμός τους αυξάνεται.
Η κήρυξη της χώρας σε κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης έρχεται λίγες μέρες αφότου η υπουργός Υγείας,Καθλίν Σιμπέλιους,προειδοποίησε ότι η ζήτηση ξεπερνά την παραγωγή του εμβολίου για τη γρίπη.Λόγω της έλλειψης εμβολίων,η πολιτεία της Νέας Υόρκης ακύρωσε την Παρασκευή ένα αμφιλεγόμενο αίτημα προς τους εργαζόμενους στον κλάδο της υγείας είτε να εμβολιαστούν μέχρι το τέλος του μήνα είτε να χάσουν τη δουλειά τους.
Σε ολόκληρο τον κόσμο σχεδόν 5.000 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από τη νέα γρίπη από τον Απρίλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: