Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Η ομορφιά στα χρόνια της ύφεσης

H τάση αυτή, φυσικά, δεν μπορεί να εφαρμοστεί παντού. Στην αυξητική στήθους, για παράδειγμα,τόσο η επέμβαση όσο και η διαδικασία είναι συγκεκριμένες και το μόνο που μπορεί,ενδεχομένως,να μειώσει το κόστος είναι η επιλογή μικρότερου ενθέματος.Εξάλλου μια «εναλλακτική»,χαμηλότερου κόστους θεραπεία δεν θα δώσει το ίδιο αποτέλεσμα με την ακριβότερη υπάρχει λόγος που υπάρχουν και κοστίζουν όσο κοστίζουν οι ακριβές επεμβάσεις και θεραπείες.
Μπορεί,όμως,να δώσει την επιθυμητή αισθητική βελτίωση όχι μόνο με μικρότερο κόστος, αλλά και με λιγότερο κόπο,αφού πρόκειται για μικρότερης έκτασης θεραπείες και επεμβάσεις, που απαιτούν ώς και μηδενικό χρόνο αποθεραπείας.
Μini lift αντί για ολικό lifting ολικό lifting
Περιλαμβάνει ανόρθωση στο πιγούνι,τα ζυγωματικά,τους κροτάφους και το μετώπο. Γίνεται σε περιπτώσεις εκτεταμένης χαλάρωσης.
*πλεονέκτημα:Προσφέρει ολική αναμόρφωση του περιγράμματος του προσώπου.
*μειονέκτημα:Χρειάζεται τουλάχιστον 3-4 εβδομάδες αποθεραπείας.Γίνεται με ολική αναισθησία και απαιτείται παραμονή στο νοσοκομείο για 1-2 μέρες.
Κόστος: Από 6.000 €
(η τιμή μπορεί να ανέβει αρκετά,κατά περίπτωση).

Μίνι lift
Γίνεται μόνο στο κατώτερο πρόσωπο (από το πιγούνι ώς την περιοχή των αφτιών).Αν υπάρχει ανάγκη παρέμβασης και στο επάνω μέρος,γίνεται τοπικά χρήση μπότοξ και υαλουρονικού οξέος.
*πλεονέκτημα:Μικρός χρόνος αποθεραπείας (περίπου 1 εβδομάδα).Η περιοχή εμφανίζει πρώτη τα σημάδια γήρανσης και χαλάρωσης,συνεπώς η επέμβαση στα σημεία αυτά δείχνει αυτομάτως το πρόσωπο πιο νεανικό,ακόμη κι αν υπάρχει σχετικά έντονη χαλάρωση. Γίνεται και με τοπική αναισθησία,δεν απαιτεί παραμονή στο νοσοκομείο.
*μειονέκτημα:Δεν καλύπτει αποτελεσματικά περιπτώσεις εκτεταμένης χαλάρωσης.
Κόστος: Από €2.500-€3.000
(+ από 500 ευρώ για τα ενέσιμα).

Διόρθωση τip αντί για ρινοπλαστική ρινοπλαστική
Διορθώνει το σχήμα της μύτης και το στραβό διάφραγμα,που συνήθως συνυπάρχει.
*πλεονέκτημα:Βελτιώνει αισθητά το προφίλ,κυρίως αν ο ύβος (καμπούρα στη μύτη) είναι εμφανής.
*μειονέκτημα:Γίνεται με γενική αναισθησία και απαιτεί παραμονή 1 ημέρας στο νοσοκομείο.Περιλαμβάνει σπάσιμο των ρινικών οστών προκειμένου να γίνει η διόρθωση και γι'αυτό τοποθετείται γύψινος νάρθηκας στη μύτη για 7-10 ημέρες.Ο ασθενής απέχει από τις καθημερινές του δραστηριότητες για τουλάχιστον 10 μέρες.
κόστος: €3.500

Διόρθωση tip
Διορθώνει την άκρη της μύτης.
Συνιστάται όταν το άκρο είναι πεσμένο,όταν η μύτη δείχνει ογκώδης και όταν τα ρουθούνια είναι δυσανάλογα μεγαλύτερα από την υπόλοιπη μύτη.
*πλεονέκτημα:Προτείνεται όταν δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα (π.χ.παραμορφωμένο οστό) ή για τις περιπτώσεις που η λίγο στραβή μύτη δεν ενοχλεί αισθητικά.Γίνεται με τοπική αναισθησία και δεν απαιτεί παραμονή στο νοσοκομείο.Υπάρχει μια μικρή επίδεση για 4-5 μέρες,αλλά ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στην καθημερινότητά του από την επόμενη μέρα.Αν και μικρή αλλαγή,η διαφορά είναι αισθητή και δείχνει το πρόσωπο πιο ανανεωμένο και νεανικό.
*μειονέκτημα:Αν συνυπάρχει πρόβλημα στο διάφραγμα,δεν μπορεί να διορθωθεί.
κόστος: Από €1.200-€1.500

Μεσοθεραπεία και λέιζερ αντί για επέμβαση σε μηρούς και μπράτσα
επέμβαση σε μηρούς και μπράτσα
Γίνεται στο εσωτερικό των δύο περιοχών και στοχεύει στην αντιμετώπιση της χαλάρωσης που εμφανίζεται λόγω ηλικίας ή αυξομειώσεων βάρους.
*πλεονέκτημα:Αμεσα ορατά πιο σφριγηλοί,λεπτοί,νεανικοί μηροί και μπράτσα.
*μειονέκτημα:Εκτεταμένη επέμβαση με ορατές τομές (από το γόνατο ώς τους μηρούς και από τον αγκώνα ώς τη μασχάλη).Απαιτεί 1-2 μέρες παραμονή στο νοσοκομείο και έχει μεγάλο χρόνο αποθεραπείας (3-4 εβδομάδες για κάθε επέμβαση,κατά τη διάρκεια των οποίων ο ασθενής δεν μπορεί να ακολουθήσει το καθημερινό του πρόγραμμα).
κόστος: Από €4.000 κάθε επέμβαση

Μεσοθεραπεία και λέιζερ
Θεραπείες που επιτυγχάνουν σύσφιγξη στις δύο περιοχές.
*πλεονέκτημα:Δίνει ικανοποιητικά αποτελέσματα από αισθητική άποψη,χωρίς επέμβαση, σημάδια και πόνο.Δεν χρειάζεται αποθεραπεία.
*μειονέκτημα:Το αποτέλεσμα ξεκινά να γίνεται ορατό ύστερα από 1 μήνα και βελτιώνεται σταδιακά.Για την κάθε περιοχή απαιτούνται τουλάχιστον 4 συνεδρίες (1 ανά 3 ή 4 εβδομάδες),μόνο μεσοθεραπεία,μόνο λέιζερ ή συνδυασμός των δύο).Γίνεται μόνον όταν η χαλάρωση δεν είναι σε προχωρημένο βαθμό.
κόστος: Από €800
(για 4 συνεδρίες)

Πίλινγκ νέας γενιάς αντί για λέιζερ ανάπλασης δέρματος λέιζερ ανάπλασης δέρματος
Χρησιμοποιείται σε πρόσωπο και λαιμό και αφαιρεί τις επιφανειακές στιβάδες του δέρματος,με στόχο την ανανέωσή του.
*πλεονέκτημα:Επιτυγχάνει σημαντική αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης χάρη στη θερμότητα στους ιστούς,ώστε το δέρμα να συσφίγγεται ορατά.Μειώνει τον αριθμό και το βάθος των ρυτίδων και χαρίζει λάμψη στην επιδερμίδα.Είναι μοναδική μέθοδος για αποκατάσταση ουλών.
*μειονέκτημα:Μακρύς χρόνος αποθεραπείας (ώς και 2 εβδομάδες κατ’οίκον περιορισμός, λόγω της αντίδρασης που μπορεί να προκληθεί από τον ήλιο).Για τον ίδιο λόγο (έκθεση στον ήλιο),είναι αυξημένος ο κίνδυνος εμφάνισης δυσχρωμιών μετά την εφαρμογή του.
κόστος: Από €2.000

Πίλινγκ νέας γενιάς
Χημικά προϊόντα απολέπισης,περιέχουν συνδυασμό δραστικών συστατικών,με στόχο την ολική, αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση προβλημάτων του δέρματος.
*πλεονέκτημα:Η νέα τους σύνθεση επιτρέπει στον γιατρό να ελέγξει το βάθος στο οποίο δρουν, γεγονός που τα καθιστά πολύ ασφαλή.Επίσης,επιτρέπουν ταυτόχρονη χρήση δραστικών συστατικών για την αντιμετώπιση και άλλων προβλημάτων (π.χ.πανάδες) σε βάθος χρόνου.
*μειονέκτημα:Δεν κάνουν ορατή σύσφιγξη,ώστε να καλύπτουν έντονη χαλάρωση.
κόστος:Περίπου €400 για 2 συνεδρίες
(κατά περίπτωση,μπορεί να απαιτηθούν ώς 4 συνεδρίες)

Οι διεθνείς τάσεις
Το τρίπτυχο «ηπιότερα,φυσικότερα,φθηνότερα» δεν είναι ελληνική εφεύρεση.Τα συμπεράσματα από το 11ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Πλαστικής Χειρουργικής (Σεπτέμβριος 2009, Ρόδος) είναι σαφή: Η ανάγκη να γίνει η έννοια της αισθητικής επέμβασης πιο προσιτή στο ευρύ κοινό,με νέου τύπου προϊόντα,εξελιγμένες υπηρεσίες και προσεγγίσιμες τιμές είναι πλέον τάση.
Αυτό επιβεβαιώνει, σε σχετική ερώτηση των Εικόνων,ο διάσημος πλαστικός χειρουργός Δρ Ντέσμοντ Φερνάντες.Πρώην μέλος της ιατρικής ομάδας του διάσημου καρδιοχειρουργού Καθηγητή Κρίστιαν Μπάρναρντ,είναι ο ιδρυτής της Environ και αυτός που εισήγαγε πρώτος τη χρήση βιταμίνης Α σε μεγάλες,αποτελεσματικές δόσεις.
«Δεν έχω υπάρξει οπαδός των ακραίων αλλαγών στην εμφάνιση,πάντα πίστευα πως ένα mid-face lift,για παράδειγμα (ελαφρά ανόρθωση ζυγωματικών και μικρή επέμβαση στην περιοχή των ματιών),μπορεί να δώσει εξίσου καλό αποτέλεσμα με ένα ολικό λίφτινγκ,το οποίο έχει αρχίσει να φθίνει ως πρακτική.Ακόμη περισσότερο,όμως,πιστεύω στη φροντίδα του δέρματος.
Σε ένα υγιές και περιποιημένο δέρμα,ελαχιστοποιείται η ανάγκη για δραστικές παρεμβάσεις. Οσο αποφασισμένος κι αν είναι κανείς,η δική μου συμβουλή είναι να αφιερώσει λίγο χρόνο στο δέρμα του προτού προβεί σε επέμβαση οποιουδήποτε τύπου. Ακόμα κι αν γίνει η επέμβαση στο τέλος,θα είναι λιγότερο εκτεταμένη και το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: