Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Στην πρώτη Σύνοδο Κορυφής ο Παπανδρέου

Στην πρώτη Σύνοδο Κορυφής, από τη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων του,θα συμμετάσχει αύριο και μεθαύριο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
Ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στις Βρυξέλλες κατευθείαν από τη Στοκχόλμη,όπου βρίσκεται και με την ιδιότητα του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.
Ο κ.Παπανδρέου θα μιλήσει στο Συνέδριο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Σουηδίας, ενώ θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Σουηδίας και Προεδρεύοντα του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης,Καρλ Μπιλντ,την Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδια για τις Διοργανικές Σχέσεις και την Επικοινωνιακή Πολιτική,Μάργκο Βάλστρομ,και την Πρόεδρο του Σοσιαλιστικού Κόμματος,Μόνα Σάλιν.
Όσον αφορά στη Σύνοδο Κορυφής,αυτή θα εξετάσει τα οικονομικά δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την εκτόξευση των ελλειμμάτων και του δημοσίου χρέους του συνόλου σχεδόν των κρατών μελών.
Οι 27 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων αναμένεται να συμφωνήσουν στο χρονικό εύρος εντός του οποίου θα κινηθεί η διαδικασία μείωσης των υπερβολικών ελλειμμάτων.
Καταλυτική ημερομηνία,κατά την οποία οι 27 πρέπει να επικεντρώσουν στην προσπάθεια αποκατάστασης της δημοσιονομικής σταθερότητας της ΕΕ,πρέπει να θεωρείται το 2011, όπως επιβεβαίωσαν στην πρόσφατη σύνοδο του Eurogroup και του Ecofin οι υπουργοί Οικονομικών των 27.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η θέση που θα λάβει το ισχυρό ευρωπαϊκό λόμπι (Γερμανία, Γαλλία,Βρετανία) με δεδομένη την κεντρική πολιτική απόφαση του Βερολίνου να προχωρήσει πρώτα στα βήματα ανάπτυξης της οικονομίας και μετά να λάβει μέριμνα για τα δημοσιονομικά ελλείμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: