Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Τέλος οι ένοπλες σκοπιές στα αστυνομικά τμήματα

Με τις έρευνες για την επίθεση εναντίον του αστυνομικού τμήματος της Αγίας Παρασκευής να συνεχίζονται και σε μία προσπάθεια εκτόνωσης της οξυμένης κατάστασης που επικρατεί,σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία» πρόκειται να καταργηθούν από την ερχόμενη εβδομάδα οι ένοπλες σκοπιές στα αστυνομικά τμήματα της χώρας."Τα Αστυνομικά Τμήματα είναι κέντρα εξυπηρέτησης των πολιτών και δεν πρόκειται να μετατραπούν σε φρούρια",ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Προστασία του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης,στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash.
Η απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη,Μιχάλη Χρυσοχοΐδη,όπως αναφέρεται στην «Ελευθεροτυπία»,πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή από την ερχόμενη εβδομάδα.
Ως ιδιαίτερα σοβαρή χαρακτηρίζεται από του θεράποντες ιατρούς η κατάσταση της 23χρονης ειδικής φρουρού Σοφίας Ψυχογιού,που νοσηλεύεται διασωληνωμένη σε Μονάδα Εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) του "Ερυθρού Σταυρού".Η κατάσταση της υγείας της είναι επιβαρημένη λόγω της πολύωρης επέμβασης στην οποία επεβλήθη.
Παράλληλα,σοβαρή αλλά σταθερή χαρακτηρίζεται η κατάσταση του άλλου τραυματισμένου αστυνομικού που νοσηλεύεται στην Εντατική του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου.Κανένα κίνδυνο δε διατρέχουν οι υπόλοιποι αστυνομικοί.
Στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκονται τα ευρήματα από το σημείο της επίθεσης που σημειώθηκε την Τρίτη (27/10),σε μία προσπάθεια να καταλάβουν ποιος βρίσκεται πίσω από την αιματηρή αυτή τρομοκρατική επίθεση.Έως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης από καμία οργάνωση.
Οι πρώτες εκτιμήσεις,βάσει στοιχείων και παρόμοιων επιθέσεων,παραπέμπουν στον Επαναστατικό Αγώνα ή τη Σέχτα Επαναστατών, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενη η επίθεση να πραγματοποιήθηκε από νέα οργάνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: