Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

Ο καιρός του Σαββάτου (31/10)

Βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά αλλά και περιοδικές χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού το Σάββατο (31/10).Παράλληλα,θα σημειωθούν θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα.
Στη δυτική Μακεδονία θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις.Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές. Σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια και παράκτια.Χιόνια στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση το απόγευμα και από τα δυτικά.Οι άνεμοι θα είναι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά 7 και τοπικά 8 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 12 βαθμούς Κελσίου.Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη δυτική Ελλάδα θα υπάρξουν τοπικές νεφώσεις κυρίως στα νότια όπου θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλία,την ανατολική Στερεά,την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές.Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις νότιες κυρίως θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές.Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και αργότερα της Στερεάς.Σταδιακή βελτίωση το απόγευμα στη δυτική και βόρεια Θεσσαλία.Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 και τοπικά 8 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα υπάρξουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.Οι άνεμοι θα είναι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα βόρεια τοπικά 8 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα αναπτυχθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και αργότερα κατά τόπους και στα υπόλοιπα.Οι άνεμοι θα είναι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα βόρεια 8 μποφόρ με τάση ενίσχυσης από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί 8 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Στην Αττική θα υπάρξουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρη καταιγίδα κυρίως στα ανατολικά και βόρεια.Πιθανότητα το βράδυ πρόσκαιρης χιονόπτωσης στην κορυφή της Πάρνηθας.Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρη καταιγίδα κυρίως στα ανατολικά.Πρόσκαιρη χιονόπτωση στα ανατολικά ορεινά του νόμου. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα.Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: