Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Κίνα:2.000 απαχθέντα παιδιά επέστρεψαν στο σπίτι τους

Την επιστροφή 2.000 παιδιών στις οικογένειές του έχει καταφέρει η κινεζική αστυνομία ύστερα από εκστρατεία μόλις έξι μηνών για να χτυπηθεί το εμπόριο ανηλίκων που ανθεί στη χώρα.Το υπουργείο δημόσιας προστασίας αναρτά στο διαδίκτυο φωτογραφίες παιδιών τα οποία έχουν απαχθεί, με την ελπίδα πως θα αναγνωριστούν και θα γυρίσουν στο σπίτι τους.
Σύμφωνα με το BBC,χιλιάδες παιδιά «χάνονται» στην Κίνα κάθε χρόνο.Τα αγόρια «κοστολογούνται» στα 3.000 δολάρια και τα κορίτσια στα 500 δολάρια.
Μάλιστα, στην ιστοσελίδα Babies Looking for Home (μωρά αναζητούν το σπίτι τους) υπάρχουν παιδιά τα οποία έχουν απαχθεί πριν πολλά χρόνια.
Εγκληματικές ομάδες αρπάζουν μικρά παιδιά τα οποία τα «πουλούν» σε άτεκνα ζευγάρια. Γνωστή τακτική που δεν εφαρμόζεται μόνο στην Κίνα αλλά και σε πολλές χώρες παγκοσμίως.Στόχος των κακοποιών είναι ανήλικοι από φτωχές αγροτικές οικογένειες και μετανάστες.
Επιπλέον,την προηγούμενη εβδομάδα συνελήφθησαν 42 άτομα για την παράνομη πώληση 52 μωρών στη βόρεια Κίνα.
Το εμπόριο ανηλίκων είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της Κίνας που «αναπτύσσεται» συνεχώς.Πολλά από τα απαχθέντα παιδιά χρησιμοποιούνται ως εργάτες κάτω από απαράδεκτες συνθήκες εργασίας.Το Πεκίνο έχει υποσχεθεί πως το επόμενο διάστημα θα βοηθήσει στη ελαχιστοποίηση αυτού του φαινομένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: