Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Παπανδρέου: «Να μην πάει καμία ψήφος χαμένη»

Με κεντρικό μήνυμα ότι την Κυριακή των εκλογών «ψηφίζουμε για κάτι πολύ μεγαλύτερο,ενάντια στο τεράστιο πολιτικό και κοινωνικό αδιέξοδο,ενάντια στο πελατειακό κράτος,στη γραφειοκρατία και τον συγκεντρωτισμό,στην αδιαφάνεια και την ανομία,ενάντια σ‘ένα τρόπο διακυβέρνησης που επέλεξε η ΝΔ»,κύλησε η ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου.
Κατά τη διάρκεια της προεκλογική συγκέντρωσης,ο Γ.Παπανδρέου τόνισε την ανάγκη να μην μείνουμε αιχμάλωτοι στο παρελθόν και να προχωρήσουμε στο μέλλον.Ζητώντας δύναμη από τους ψηφοφόρους υποσχέθηκε να αποδείξει στους «στους κυνικούς συμπολίτες μας» ότι υπάρχει περιθώριο αλλαγής και πρόθεση σύγκρουσης με οποιοδήποτε κόστος με το κατεστημένο.
Ασκώντας δριμύτατη κριτική στη Νέα Δημοκρατία,την κατηγόρησε ότι απαντά με «ψέματα, υπεκφυγές και κατηγορίες,σαν να μην κυβέρνησε τα τελευταία 6 χρόνια την Ελλάδα»,ενώ τόνισε ότι «στις 4 Οκτώβρη ψηφίζουμε για να απελευθερωθούμε από ένα πολιτικό σύστημα που μας καταδυναστεύει».
Σχετικά με τη Θεσσαλονίκη,όπου και έλαβε χώρα η ομιλία,υπογράμμισε τη «στρατηγική και διπλωματική εσωστρέφεια» της πόλης–προϊόν της νοοτροπίας της ΝΔ και παράλληλα επεσήμανε τα κακώς πεπραγμένα με την «Υποθαλάσσια».
Δεν παραμέλησε να αναφερθεί και στην ΕΥΑΘ δηλώνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ «είναι αντίθετο στη ιδιωτικοποίηση των υδάτινων πόρων».
Τέλος, αναφερόμενος στις προγραμματικές του δεσμεύσεις,τόνισε τις ανάγκες της οικονομίας και τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για αναπτυξιακή προοπτική της χώρας,εξυγίανση και «εξανθρώπιση».Θα «δώσουμε οξυγόνο στην οικονομία,για να προστατεύσουμε τον καταναλωτή και να δώσουμε ανάσα στην αγορά με την καταπολέμηση της ακρίβειας και των άθλιων πρακτικών εις βάρος του,τραβώντας κόκκινη γραμμή εκεί που τα όρια μεταξύ εμπορίου και εκβιασμού θολώνουν»,είπε χαρακτηριστικά.
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του είπε ότι «δε θέλουμε απλώς να κυβερνήσουμε καλύτερα από τη ΝΔ γιατί αυτό θα ήταν μια πολύ χαμηλή προσδοκία,θέλουμε να πάμε σε μια Ελλάδα που ξεπερνά τον εαυτό της».Έκλεισε,δε,τονίζοντας πως «κάθε ψήφος μπορεί να κάνει τη διαφορά» ζητώντας αυτοδύναμη και σταθερή κυβέρνηση γιατί μόνο έτσι «μπορεί να εγγυηθεί τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: