Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

Παγκόσμια ημέρα αντισύλληψης

H 26η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί ως παγκόσμια ημέρα αντισύλληψης,με πρωτοβουλία του ΟΗΕ,με στόχο να ενημερωθούν οι γυναίκες για τις υφιστάμενες μεθόδους αντισύλληψης, από τις οποίες κάθε γυναίκα μπορεί να επιλέξει αυτή που προτιμά,επιλέγοντας ταυτόχρονα και το πότε θα αποκτήσει παιδί.
Η ημέρα αυτή είναι ειδικά αφιερωμένη στο δικαίωμα της γυναίκας,να αποφασίζει η ίδια τη στιγμή που θα φέρει στον κόσμο ένα παιδί,αποφεύγοντας μία ενδεχομένως ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη,με πιθανότερο αποτέλεσμα,σύμφωνα και με τα στοιχεία,την άμβλωση.
Σήμερα, σε όλη την Ευρώπη, εκτός της Ελλάδας,η πλέον δημοφιλής και ασφαλής μέθοδος είναι το αντισυλληπτικό δισκίο,το οποίο προσφέρει σχεδόν πλήρη αντισυλληπτική προστασία και θεωρείται ένα από τα πλέον αυστηρώς επιστημονικά ελεγμένα φάρμακα στον κόσμο.Στη χώρα μας,ενώ ο δείκτης γεννητικότητας παραμένει χαμηλός,άνοδο παρουσιάζουν οι αριθμοί των αμβλώσεων. 150.000 εκτιμάται ότι είναι οι αμβλώσεις που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο,αριθμός που έχει μειωθεί σε σχέση με προηγούμενα χρόνια, λόγω και της συχνότερης χρήσης προφυλακτικού στις επαφές.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ,75.000.000 κυήσεις παγκοσμίως είναι ανεπιθύμητες κάθε χρόνο και από αυτές,οι 45.000.000 καταλήγουν σε άμβλωση και περίπου 20.000.000 από αυτές γίνονται κάτω από μη ασφαλείς συνθήκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: