Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Από την Κύπρο...τα βέλη

Αίσθηση προκαλεί στην Κύπρο αλλά και στο επιτελείο της ελληνικής κυβέρνησης,η κριτική που άσκησε ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού,Νίκος Αναστασιάδης,σχετικά με τη στάση του Έλληνα πρωθυπουργού,Κώστα Καραμανλή,στο Κυπριακό.
Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» της Κύπρου,ο κ.Αναστασιάδης,ο οποίος είχε ταχθεί αναφανδόν υπέρ του σχεδίου Ανάν-το οποίο στο δημοψήφισμα καταψήφισε ο κυπριακός ελληνισμός- ανέφερε:
«Με λύπη μου,γιατί η Νέα Δημοκρατία είναι αδελφό κόμμα,θα έκανα την εξής παρατήρηση: δεν υπήρξε το αναμενόμενο ενδιαφέρον από ελληνικής πλευράς τα τελευταία πέντε χρόνια και δεν αισθανθήκαμε αυτό που επιβαλλόταν.Πότε ακούσαμε,τα τελευταία πέντε χρόνια, οτιδήποτε για το Κυπριακό;».
Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ αναφέρει ότι μπορεί «αυτό να βόλευε τον κ.Καραμανλή,γιατί τον άφηνε έξω από τα καυτά θέματα,αλλά στην ουσία ήταν μια στάση που δεν βοηθούσε να συνειδητοποιήσουμε την δημογραφική αλλοίωση των κατεχομένων και τον αναβαθμισμένο ρόλο της Τουρκίας».
Για το εάν έθεσε το θέμα στον ίδιο τον Έλληνα πρωθυπουργό,ο κ.Αναστασιάδης ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Το έθεσα δεκάδες φορές,αλλά η απάντηση του κυρίου Καραμανλή,ο οποίος ενδεχομένως να είχε δίκαιο,ήταν:«Τι θα ήθελες από εμένα;Να διεκδικήσω περισσότερα απ'ό,τι οι Ελληνοκύπριοι;»

Δεν υπάρχουν σχόλια: