Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

Εισπρακτικά «γεράκια» και για τους μικροoφειλέτες του Δημοσίου

Οι εισπρακτικές εταιρείες και οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν «έπνιγαν» μέχρι τώρα τους οφειλέτες,ωστόσο το δρόμο αυτό φαίνεται να ακολουθεί και το Δημόσιο για να εισπράξει ληξιπρόθεσμες οφειλές.
Ήδη το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών ανάθεσε σε πολυεθνική εταιρεία τον εντοπισμό οφειλετών προς το Δημόσιο.Συγκεκριμένα,στελέχη της ιδιωτικής εταιρείας Price Waterhouse Coopers μετέχουν σε ενδεκαμελή επιτροπή,η οποία απαρτίζεται από εκπροσώπους του υπουργείου Οικονομικών και του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.
Η επιτροπή αυτή έως το τέλος του Νοεμβρίου θα παραδώσει μια έκθεση στον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών,στην οποία θα προτείνει τρόπους για να εισπραχθούν τουλάχιστον 2 δισ.ευρώ.
Το…μάρμαρο θα πληρώσουν για άλλη μια φορά οι μικρομεσαίοι,αφού,σύμφωνα με πληροφορίες,στο στόχαστρο θα μπουν οι περίπου 500.000 φορολογούμενοι που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές έως και 2.000 ευρώ.
«Το υπουργείο Οικονομικών αφού διέλυσε τις υπηρεσίες προσπαθεί να επαναφέρει ό,τι γινόταν επί τουρκοκρατίας.Να επιβάλει Δερβέναγες για να εισπράττουν οφειλές», υποστήριξε στη zougla.gr ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φοροτεχνικών Ελλάδος,κ. Μανούσος Ντουκάκης.
Παράλληλα,ο κ.Ντουκάκης τόνισε ότι:«Οι πολίτες θα ταλαιπωρηθούν με επιπλέον δαπάνες για την εταιρεία,και σε πολλές περιπτώσεις θα υποστούν εξευτελισμό».
Ο «Μεγάλος Αδερφός» του υπουργείου προβλέπει ακόμη και την ενίσχυση της λειτουργίας των Δικαστικών Τμημάτων των Εφοριών.Αυτό θα γίνει με την εγκατάσταση ιδιωτών νομικών συμβούλων,οι οποίοι θα έχουν κύριο μέλημά τους τον εντοπισμό των πραγματικών διευθύνσεων των οφειλετών.Θα αξιοποιηθούν και άλλα αρχεία,στα οποία είναι «φακελωμένοι» οι Έλληνες πολίτες,όπως για παράδειγμα αυτά των τραπεζών (διευθύνσεις αποστολής λογαριασμών) κ.λ.π..
Παράλληλα,θα εντοπίζουν τα περιουσιακά στοιχεία των οφειλετών μέσα από κτηματολογικά γραφεία, υποθηκοφυλάκεια κ.λ.π.,τα οποία θα δεσμεύονται,ως μέτρο πίεσης αυτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: