Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

Τα «γυρνάει» η κυβέρνηση για τις αποζημιώσεις

Τη διαβεβαίωση,ότι το Ταμείο Αλληλεγγύης (Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών) δεν θα καλύψει ταμειακά την αποκατάσταση των περιουσιών,που καταστράφηκαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές της Βορειοανατολικής Αττική,έδωσε ο Πέτρος Μολυβιάτης.
Μετά από τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν λόγω των πληροφοριών,ότι οι πληγέντες της Αττικής θα ενισχυθούν με τα χρήματα που είναι διαθέσιμα για τους πυρόπληκτους της Ηλείας,είναι προφανές ότι η κυβέρνηση έκανε στροφή 180 μοιρών για να μην ρίξει λάδι στη φωτιά.Είναι εξάλλου στριμωγμένη στη γωνία,εξ αιτίας της προφανούς αποτυχίας να δράσει επιχειρησιακά με σωστό τρόπο,ώστε να αποτρέψει τη μεγάλη καταστροφή που συντελέστηκε στη Βορειοανατολική Αττική.
Ο πρόεδρος του Ταμείου,μιλώντας στην κρατική τηλεόραση,τόνισε πως κάθε ευρώ του ταμείου θα πάει αποκλειστικά και μόνο στο σκοπό για τον οποίο έχει κατατεθεί (για την αρωγή των πληγέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 στην Ηλεία και την υπόλοιπη Ελλάδα).
Εκτός από τα έργα υποδομής (ανοικοδόμηση των καμένων σπιτιών),είπε,χρήματα του Ταμείου περί τα 80 εκατ.ευρώ διατίθενται και για αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα,προμήθεια ζωοτροφών κτλ.
Παράλληλα,εγγυήθηκε προσωπικά ότι ούτε ένα ευρώ από Ταμείο Αλληλεγγύης δεν θα πάει για να καλυφθούν «μαύρες τρύπες» του προϋπολογισμού ή για άλλους σκοπούς.
«Ενημερώνω τους δωρητές για το πού πάνε τα χρήματα»,σημείωσε χαρακτηριστικά, και πρόσθεσε ότι στην ιστοσελίδα του Ταμείου υπάρχουν πληροφορίες και στοιχεία για το πού πάνε τα χρήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: