Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

Μισό εκατομμύριο επισκέπτες στο Μουσείο της Ακρόπολης

Στο μισό εκατομμύριο ανήλθαν οι επισκέπτες του νέου Μουσείου της Ακρόπολης,δύο μόλις μήνες από την ημέρα των εγκαινίων του,εκ των οποίων ποσοστό της τάξεως του 60% ήταν ξένοι τουρίστες.
Κατά την ίδια χρονική περίοδο,409.000 διαφορετικοί χρήστες του διαδικτύου από 108 χώρες έχουν επισκεφτεί την επίσημη ιστοσελίδα του Μουσείου,σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Πολιτισμού.
Παράλληλα,εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές και εκπαιδευτικούς θα ξεκινήσουν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς τον Σεπτέμβριο,ενώ στους μαθητές των σχολείων θα παρέχεται η δυνατότητα ειδικών ξεναγήσεων.
Επιπλέον,στο τέλος του Φθινοπώρου προετοιμάζεται έκθεση με θέμα «Περικλής Ξανθίππου» και κεντρικό έκθεμα την κεφαλή του Περικλή από το Μουσείο της Περγάμου στο Βερολίνο.
«Με πρότυπο το Μουσείο της Ακρόπολης εργαζόμαστε εντατικά,ώστε να πετύχουμε την αύξηση της επισκεψιμότητας σε όλα τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους στην Ελλάδα.Στόχος μας είναι η διαφύλαξη και προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, αλλά κυρίως η διασύνδεσή της με την εκπαίδευση και τους νέους ανθρώπους»,δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού,Αντώνης Σαμαράς.
Σημειώνεται πως η έκθεση του Μουσείου εμπλουτίζεται διαρκώς με νέα προπλάσματα της Ακρόπολης για τη βελτίωση των υπηρεσιών προς τους επισκέπτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: