Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

Κατά των στεγασμένων οι υπαίθριοι

Στην αντεπίθεση πέρασε το Συνδικάτο Υπαίθριων Εμπόρων Ελλάδος,μετά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας-και στη zougla.gr- αναφορικά με τη σημερινή συνάντηση μεταξύ του προεδρείου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπόρων Ελλάδας και του πρωθυπουργού.
Χρησιμοποιώντας βαρείς χαρακτηρισμούς επετέθη στο προεδρείο της ΕΣΕΕ και προσωπικά στον κ.Αρμενάκη,κάνοντας λόφο για «συνεχείς απαράδεκτες αναφορές κατά του επαγγέλματός του μικροπωλητή,το οποίο είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο».
«Η άνευ προηγουμένου επίθεση εναντίον μας,προκαλεί το αίσθημα των 60.000 ενεργών συναδέλφων μας και όλου του καταναλωτικού κοινού»,αναφέρει χαρακτηριστικά το ΕΣΣΥΠΕ προσθέτοντας ότι «θεμιτό θα ήταν ο εν λόγω πρόεδρος της ΕΣΕΕ να ασχολείται με την γιγάντωση του στεγασμένου παραεμπορίου, που παρατηρείται στην Κουμουνδούρου,η οποία θυμίζει China town,με αφορμή την κινητικότητα που παρατηρείται από πλευράς κινεζικών συμφερόντων,που καθημερινά ιδρύουν και λειτουργούν είτε με νέα καταστήματα λιανικής πώλησης είτε αποθήκες μεταπράτησης εμπορευμάτων».
Παράλληλα η ανακοίνωση του ΕΣΣΥΠΕ κάνει λόγο για τις συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού που προκαλούν την ασφυξία στο χώρο του υπαίθριου εμπορίου.
«Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουν οι μικροπωλητές της χώρας,δεν είναι δυνατόν να αντέξουν την ολοένα και περισσότερο εντεινόμενη εμπορική δραστηριοποίηση μέσω του στεγασμένου παραεμπορίου,ούτε να ανεχτούν να βλέπουν τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ κ.Αρμενάκη,με κοστούμι Armani να περιφέρεται πότε στον πρωθυπουργό,πότε στους υπουργούς της κυβέρνησης και πότε στους βουλευτές της αντιπολίτευσης διεκδικώντας την κατάργηση του επαγγέλματός μας,θεωρώντας μας ως παραεμπόριο»,αναφέρει η αιχμηρή ανακοίνωση.
Καταλήγοντας,το προεδρείο της ΕΣΣΥΠΕ αναφέρεται στην αναγκαιότητα ίσης μεταχείρισης μεταξύ των εμπόρων του στεγασμένου και του υπαίθριου εμπορίου, διεκδικώντας «απελευθέρωση των κυριακάτικων αγορών,είσοδό τους σε προγράμματα τύπου ΤΕΜΠΕ και βελτίωση των εγκαταστάσεων και συνθηκών εργασίας των μικροπωλητών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: