Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

Καμένη γη στην Αττική,αποκαΐδια στην κυβέρνηση

Οι καταστροφικές πυρκαγιές στην Βορειοανατολική Αττική δεν άφησαν αποκαΐδια μόνο στα δάση, στο πανέμορφο οικοσύστημα και στις περιουσίες δεκάδων πολιτών.
Πέρασαν σαν οδοστρωτήρας πάνω από το κυβερνητικό στρατόπεδο,ισοπεδώνοντας όποια προσπάθεια έχει γίνει τον τελευταίο καιρό για κομματική και κυβερνητική σύμπλευση.
Πριν καλά-καλά οι φωτιές σβήσουν,με την Βορειοανατολική Αττική να «καπνίζει» ακόμη, στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος έχουν αρχίσει τα εσωκομματικά μαχαιρώματα.
Στελέχη της Νέας Δημοκρατίας,εντός και εκτός κυβέρνησης, έχουν επιδοθεί σε έναν πόλεμο χαρακωμάτων,ανταλλάσσοντας κατηγορίες για τα φαινόμενα κακού συντονισμού που παρατηρήθηκαν,αλλά και για την επικοινωνιακή διαχείριση των πυρκαγιών και των ζημιών που προκλήθηκαν.
Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα των πισώπλατων μαχαιρωμάτων στην κυβερνώσα παράταξη,η διαρροή περί παραίτησης του υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου.
Οι φήμες αυτές,σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές,προκλήθηκαν από την ίδια τη ΝΔ και από κυβερνητικά στελέχη.
Έτσι,το Μέγαρο Μαξίμου αναγκάστηκε να παρέμβει για να κοπάσουν οι γκρίνιες και να κατευνάσει την κομματική οργή κατά δύο προσώπων:του Προκόπη Παυλόπουλου και του Ευάγγελου Αντώναρου.
Ο κ.Παυλόπουλος θεωρείται υπεύθυνος για το ότι η κυβέρνηση δεν έδωσε από την αρχή την ακριβή έκταση των καταστροφών,είτε σε δασικές εκτάσεις είτε σε κατοικίες.Ενώ αρχικά η κυβέρνηση ανέφερε πως έχουν υποστεί ζημιές κάπου 35 σπίτια,ο Γιώργος Σουφλιάς μετά την κυβερνητική Επιτροπή μίλησε για 150 σπίτια που είτε καταστράφηκαν είτε υπέστησαν ζημιές.
Και εάν για τον Προκόπη Παυλόπουλο υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια στις τάξεις των κυβερνητικών βουλευτών και των κομματικών στελεχών,για τον Ευάγγελο Αντώναρο το κλίμα είναι-κατά το κοινώς λεγόμενο- «ασήκωτο».
Η φράση του ότι «όσο ωραία και αν είναι τα πεύκα,δυσχεραίνουν τις προσπάθειες κατάσβεσης» έχει κάνει πυρ και μανία τους κομματικούς βουλευτές,που τον κατακρίνουν για παντελή έλλειψη επικοινωνιακής ικανότητας.
Αρκετά στελέχη της ΝΔ θεώρησαν την έκφραση του κ.Αντώναρου ατυχή,παρομοιάζοντάς την με ανάλογες εκφράσεις του κ.Πολύδωρα στις πυρκαγιές του 2007,και ζήτησαν – αν δεν ζητούν ακόμη-την αντικατάστασή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: