Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

Ταξίδι στον πολιτισμό με τρενάκι

Την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν μία μοναδική διαδρομή με τρενάκι σε όλα τα πολιτιστικά μνημεία της Λάρισας θα έχουν πλέον οι επισκέπτες.Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιείται από τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα και το Αστικό ΚΤΕΛ της πόλης.
Το τρενάκι του Αστικού ΚΤΕΛ θα πραγματοποιεί στάσεις στο Λαογραφικό Μουσείο,το Διαχρονικό Μουσείο,το λόφο του Φρουρίου,το Αρχαίο Θέατρο,το άγαλμα του Ιπποκράτη,τη Δημοτική Πινακοθήκη και το άγαλμα Ελευθερίας.
«Στόχος μας είναι να ενοποιηθούν οι πολιτιστικοί χώροι της Λάρισας και να “επικοινωνούν” μεταξύ τους.Μέσα από τη συγκεκριμένη διαδρομή οι τουρίστες,αλλά και οι ίδιοι οι Λαρισαίοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τη Λάρισα, αναδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο τα δυνατά “χαρτιά” της πόλης μας,τα πολιτιστικά μας αξιοθέατα και μνημεία»,επισημαίνει ο πρόεδρος της Πινακοθήκης Μ.Ξηρομερίτης.
Προέβησαν σε αυτή την ενέργεια ενόψει των Μεσογειακών Αγώνων,αλλά θα φροντίσουν να αποτελέσει θεσμό για τη Λάρισα,καθώς θα λειτουργεί σε καθημερινή βάση,προσέθεσε ο κ. Ξηρομερίτης.
Το τρενάκι θα εξυπηρετεί 68 άτομα τη φορά και κάθε ξενάγηση,που θα είναι τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά,θα διαρκεί δύο περίπου ώρες.
Μία νέα διάσταση θα αποκτήσει η αστική γραμμή πολιτισμού, συμβάλλοντας στη γνωριμία των μαθητών του νομού με την πόλη τους,ενώ το 2010 η ξενάγηση θα ενταχθεί στα σχολεία και θα πραγματοποιείται ως μία από τις ημερήσιες εκδρομές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: