Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

Νέα ρύθμιση του υπ. Οικονομίας για «γαλάζιους» διορισμούς

Αντιδράσεις προκαλεί νέα ρύθμιση του υπουργείου Οικονομίας, σύμφωνα με την οποία μεθοδεύονται προσλήψεις στο Δημόσιο με κύριο μέσο τον ΟΑΕΔ.«Πάνε σε εκλογές και τα ξεπουλάνε όλα» αναφέρει χαρακτηριστικά η αντιπολίτευση.Αντιδράσεις και για τους παχυλούς μισθούς των στελεχών ΕΤΑ. Στο μεταξύ με αποκαλύψεις απειλεί τους «γαλάζιους μανδαρίνους» ο βουλευτής της ΝΔ,Θ.Γιαννόπουλος.
Γαλάζιες προσλήψεις
«Ρουσφετολογική» χαρακτηρίζεται η ρύθμιση του υπουργείου Οικονομίας με την οποία μεθοδεύονται ευκαιριακές προσλήψεις σε όλο το φάσμα του Δημοσίου,η επιδότηση των οποίων θα γίνει από πόρους του ΟΑΕΔ, προερχόμενους από κοινοτικά κονδύλια.Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη διάταξη περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου για τα σκάφη αναψυχής (!) που συζητείται σήμερα στη Βουλή.
Η ΓΣΕΕ κάνει λόγο για απαράδεκτες ρουσφετολογικές προσλήψεις και σε επιστολή που απέστειλε στην υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας δηλώνει ότι διαφωνεί στην επιχειρούμενη υπαγωγή των φορέων του Δημοσίου στην έννοια των εργοδοτικών επιχειρήσεων και την υφαρπαγή πόρων από το ΕΣΠΑ και τον ΛΑΕΚ (λογαριασμός που χρηματοδοτούν εργαζόμενοι και εργοδότες).Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ΓΣΕΕ,το πρόβλημα της ανεργίας δεν αντιμετωπίζεται με επικοινωνιακά τεχνάσματα και με εμπορευματοποίηση της ελπίδας των ανέργων για «πρόσληψη» στο Δημόσιο.
Σκληρή κριτική ασκεί στη νέα διάταξη και η αξιωματική αντιπολίτευση. Η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας,Εύη Χριστοπούλου δήλωσε αναφορικά με το θέμα πως «Χιλιάδες ρουσφετολογικές προσλήψεις προωθούνται με νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης, με εργαλείο το γαλάζιο μαγαζάκι του ΟΑΕΔ,με σκοπό να προσληφθούν στο Δημόσιο,χωρίς κριτήριο,χωρίς διαφάνεια νέες μορφές ομήρων...».Όπως χαρακτηριστικά σχολιάζει «η εκλογική προετοιμασία της κυβέρνησης περιλαμβάνει και νέες καλοκαιρινές προσφορές ευκαιριακών προσλήψεων στο Δημόσιο σε ημέτερους ψηφοφόρους και τα παιδιά τους.[...] Προφανώς πάνε σε εκλογές και τα ξεπουλάνε όλα»,ενώ προσθέτοι πως οι κοινοτικοί πόροι θα πρέπει να αξιοποιούνται έπειτα από δημόσια διαβούλευση στο πλαίσιο εθνικής συμφωνίας.
Το «φαγοπότι» των golden boys της ΕΤΑ
Στο μεταξύ, για «πάρτυ παχυλών αποδοχών» με πρωταγωνιστές golden boys και girls στην ΕΤΑ (Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης ΑΕ) με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, κάνουν λόγο σε ερώτησή τους προς τον πρωθυπουργό,39 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση τους,εν μέσω δυσμενούς οικονομικού κλίματος,οι καταγγελίες για το όργιο αμοιβών και παχυλών αποδοχών της ΕΤΑ προκαλούν το κοινό αίσθημα,αλλά και την οργή του συνόλου των επαγγελματιών και εργαζομένων στον τουρισμό που βιώνουν την εγκατάλειψη εκ μέρους της αρμόδιας πολιτικής ηγεσίας. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι διοικητικός υπάλληλος της ΕΤΑ εισπράττει περίπου 54.000 ευρώ ετησίως,ενώ οι ετήσιες απολαβές νομικού συμβούλου ανέρχονται σε 88.000 ευρώ. Την ίδια στιγμή κάνουν λόγο για κυβέρνησή που επιμένει να υποτιμά την νοημοσύνη του Ελληνικού λαού,εμπαίζοντας τον και διαστρέφοντας συστηματικά την αλήθεια,συχνά και δια στόματος του ίδιου του πρωθυπουργού.
Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην ερώτηση τους καλούν τον πρωθυπουργό να ενημερώσει τη Βουλή για το εάν πράγματι είχαν εφαρμογή οι εξαγγελίες του περί περικοπών αμοιβών στην ΕΤΑ και να καταθέσει αναλυτικούς πίνακες των αποδοχών των στελεχών και υπαλλήλων της εταιρέιας,καθώς και το σύνολο των νέων συμβάσεων παγίων αντιμισθιών έργου και εργασίας που έχουν υπογραφεί από την ΕΤΑ από το 2004 μέχρι σήμερα.
Απειλές προς «μανδαρίνους» δια στόματος Θ.Γιαννόπουλου
Αποκαλύψεις για γαλάζια στελέχη που αποκαλεί «μανδαρίνους» απειλεί πως θα κάνει ο βουλευτής της ΝΔ Θ.Γιαννόπουλος,όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου.Σε συνέντευξη του στον «Αθήνα 9.84» ο γαλάζιος βουλευτής τόνισε πως «δεν αρκούν οι πολιτικές πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού για να αντιστραφεί το κλίμα,αλλά θα πρέπει να αλλάξουν συμπεριφορά οι υπουργοί,υφυπουργοί,γενικοί γραμματείς και πρόεδροι οργανισμών απέναντι στον πολίτη».
Ο κ.Γιαννόπουλος έκανε λόγο για «μανδαρίνους» που έχουν μπει διοικητές σε διάφορες υπηρεσίες και έχουν καταλήξει να γίνουν «δυνάστες των πολιτών».«Υπάρχει καθεστώς αλαζονείας από κάποιους σε αυτό το επίπεδο της πρόσκαιρης εξουσίας,διότι οι περισσότεροι είναι ακαλλιέργητοι και τους περισσότερους από αυτούς κανείς δεν θα τους γνώριζε,ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά. Όσον αφορά τις αποκαλύψει ο κ.Γιαννόπουλος δήλωσε « «όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου,θα ξεκαθαρίσουμε με πολλούς τους λογαριασμούς μας.Τότε βέβαια θα είναι πικρές οι αλήθειες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: