Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

ΠΑΣΟΚ:ευρεία σύσκεψη για την Οικονομία

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια ευρείας κομματική σύσκεψης,που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (29/07) στη Βουλή,κατόπιν δικής του πρωτοβουλίας.
Σκοπός της σύγκλησης της σύσκεψης ήταν η παρουσίαση του περιεχομένου της ομιλίας του κ.Παπανδρέου στην επικείμενη έκθεση Θεσσαλονίκης,η οποία,όπως σημείωσε ο ίδιος,θα είναι η τελευταία πριν τις εκλογές,καθώς και η γενικότερη παρουσία του κόμματος στη συμπρωτεύουσα.
Ο κ.Παπανδρέου δήλωσε πως το επιχειρησιακό σχέδιο που θα παρουσιάσει στη ΔΕΘ το Σεπτέμβριο,«θα αφορά το τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση,με ποιά σειρά και πώς όλα αυτά που λέει θα τα κάνει πράξη,λέγοντας όλη την αλήθεια στο λαό με σαφήνεια».
Πιο συγκεκριμένα,ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης,ανέφερε τους άξονες της οικονομικής πολιτικής που θα ακολουθήσει το ΠΑΣΟΚ και οι οποίοι αφορούν σε ένα σχέδιο ανάταξης της οικονομίας,τη στήριξη της απασχόλησης και την αντιμετώπιση της ανεργίας,τη δίκαιη αναδιανομή,ένα μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης, καθώς και τη δημιουργία μιας αγοράς στην υπηρεσία του πολίτη με ένα νέο πλαίσιο εποπτείας.
Ο κ.Παπανδρέου τόνισε ακόμη πως στις πρόσφατες ευρωεκλογές,οι πολίτες έστειλαν με την ψήφο τους ένα μήνυμα αλλαγής,ώστε η χώρα να αλλάξει πορεία και να μπει σε μία τροχιά σταθερότητας,ανάπτυξης ασφάλειας,ευνομίας και κοινωνικής συνοχής.
Επιπλέον,ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση για την κατάσταση της οικονομίας,ενώ «προέβλεψε» πως «μας περιμένει ένα πολύ δύσκολο φθινόπωρο,καθώς παρατηρείται ήδη μεγάλη μείωση στον τουρισμό,την οικοδομική δραστηριότητα και τη βιομηχανική παραγωγή,ενώ υπάρχει και σημαντική επιβράδυνση στη δανειοδότηση επιχειρήσεων και νοικοκυριών».
Τέλος, δήλωσε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να παίρνει λανθασμένα και αναποτελεσματικά μέτρα και επιβάλλει σκληρή φορολόγηση σε βάρος των μεσαίων και χαμηλών στρωμάτων, όπως έκανε με τα πρόσφατα μέτρα,τα οποία έκρυψε επιμελώς προεκλογικά και προσέθεσε πως «αφήνει ανεξέλεγκτη την πελατειακή σπατάλη του δημόσιου χρήματος και κατασπαταλά τους πόρους του ΕΣΠΑ σε δράσεις αμφίβολης αποτελεσματικότητας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: