Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

«Μη δίνετε μαλακά παιχνίδια στα παιδιά»

Οι δάσκαλοι των νηπιαγωγείων θα πρέπει να απομακρύνουν από τα χέρια των παιδιών τα μαλακά παιχνίδια και να μην τους επιτρέπουν να μοιράζονται τα κραγιόν της ζωγραφικής.Αυτές είναι μερικές μόνο από τις οδηγίες της βρετανικής κυβέρνησης προς τα σχολεία και τα νηπιαγωγεία λόγω της εξάπλωσης της νέας γρίπης.
«Ας μην μοιράζονται τα παιδιά μαλακά παιχνίδια γιατί είναι δύσκολο να καθαριστούν επαρκώς.Ίσως μάλιστα να σας είναι πιο εύκολο να αποφύγετε τελείως τα μαλακά παιχνίδια.Επίσης,καθαρίστε τα σκληρά παιχνίδια μετά τη χρήση τους γιατί ο ιός επιβιώνει σε σκληρές επιφάνειες.Ενθαρρύνετε ακόμη τον καθαρισμό χεριών και των αντικειμένων όταν γίνεται χρήση μουσικών οργάνων».
Οι ειδικοί ζητούν επίσης από τους δασκάλους να αποφεύγουν τις συγκεντρώσεις όλων των παιδιών σε κλειστούς χώρους, όταν αρκετά παιδιά είναι άρρωστα,για να αποφευχθεί μετάδοση του ιού.Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ακόμη ότι ένα παιδί παρουσιάζει συμπτώματα στο σχολείο,μέλος του διδακτικού προσωπικού καλείται να μείνει μαζί του φορώντας μάσκα,σε απόσταση ενός μέτρου,εκτός κι αν το παιδί χρειάζεται βοήθεια.
Σύμφωνα με τη βρετανική κυβέρνηση,τα περισσότερα σχολεία και νηπιαγωγεία θα ανοίξουν κανονικά το Σεπτέμβριο,αλλά «ορισμένα μπορεί να παραμείνουν κλειστά».
Επίσης,εξετάζεται το ενδεχόμενο,αν κλείσουν τα σχολεία λόγω γρίπης,το BBC να τροποποιήσει το πρόγραμμά του,ώστε να προβάλει εκπαιδευτικά προγράμματα για τα παιδιά που θα μείνουν στο σπίτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: