Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

700 νεκροί παγκοσμίως από τη νέα γρίπη

Πάνω από 700 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τη νέα γρίπη, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.Την ίδια ώρα,τα πρώτα πειράματα για την αποτελεσματικότητα του νέου εμβολίου που έχει παρασκευαστεί αναμένεται να ξεκινήσουν την Τετάρτη (22/7) στην Αυστραλία.Εκπρόσωπος του ΠΟΥ ανακοίνωσε ότι τα κρούσματα του ιού της νέας γρίπης αυξάνονται με τέτοια ταχύτητα που πλέον είναι ανώφελο να καταγράφονται όλες οι περιπτώσεις.Η τελευταία ανακοίνωση του ΠΟΥ στις 6 Ιουλίου έκανε λόγο για 429 θανατηφόρα κρούσματα και άλλα 98.000 περιπτώσεις της νέας γρίπης σε 120 χώρες του κόσμου. Πλέον, θα αναφέρονται στον ΠΟΥ μόνο οι περιπτώσεις όπου η νέα γρίπη έχει αποδειχθεί ότι έχει προκαλέσει το θάνατο ανθρώπων,ή οι ασυνήθιστη συμπτωματολογία της νόσου.
Μάλιστα,δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν νέες συστάσεις για την προστασία από τον ιό Η1Ν1,χωρίς να αποκλείεται ακόμη και τον ενδεχόμενο κλεισίματος των σχολείων σε χώρες όπου παρατηρείται μεγάλη έξαρση.
Ξεκινούν οι δοκιμές του νέου εμβολίου
Η Αυστραλιανή εταιρεία CSL ανακοίνωσε την Τρίτη (21/7) ότι σχεδιάζει να δοκιμάσει το εμβόλιο που έχει παρασκευαστεί για τη νέα γρίπη,σε 240 εθελοντές,οι οποίοι είναι υγιείς ενήλικες,ηλικίας από 18 έως 64 ετών.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση,οι συμμετέχοντες θα εμβολιαστούν σε δύο δόσεις με διαφορά τριών εβδομάδων η μια από την άλλη,ενώ θα γίνει αιματολογική εξέταση για να διαπιστωθεί αν το ανοσοποιητικό τους ανταποκρίνεται ικανοποιητικά.
«Εκτιμούμε ότι το νέο στέλεχος του ιού της γρίπης μπορεί και να μας εκπλήξει» σχολιάζει ο γιατρός Ράσελ Μπάσερ,διευθυντής ιατρικών εργαστηρίων της CSL.«Και αυτό γιατί μπορεί να χρειαστούμε μεγαλύτερες δόσεις και δύο ενέσεις προκειμένου αυξήσουμε την ετοιμότητα του ανοσοποιητικού των ανθρώπων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: