Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

Συνεχίζεται η πολιτική κόντρα για τη νέα γρίπη με φόντο τα 520 κρούσματα

208 καινούρια κρούσματα της νέας γρίπης έχουν καταγραφεί στη χώρα μας μόνο τις 6 τελευταίες ημέρες,ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στα 520.Σύμφωνα με υπολογισμούς, περίπου 35 κρούσματα καταγράφονται καθημερινά από τα κέντρα Αναφοράς της γρίπης.Ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας,μιλώντας στην εφημερίδα «Τα Νέα» αναφέρει πως ο αριθμός των κρουσμάτων είναι δειγματοληπτικός και παραπέμπει στο 30% των ασθενών που έχουν τα συμπτώματα της νέας γρίπης,ενώ εκτιμάται πως το 13% του πραγματικού αριθμού των κρουσμάτων δεν έχει υπολογισθεί.
Αυτό συμβαίνει,γιατί πλέον δεν καταγράφονται όλα τα περιστατικά,αλλά πλέον οι προσπάθειες επικεντρώνονται στον περιορισμό των συνεπειών της νέας γρίπης.
Την ίδια στιγμή,η κατάσταση της υγείας του 35χρονου που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου της Κρήτης κρίνεται σταθερή αλλά κρίσιμη ακόμα. Ο άνδρας αναφέρεται ως το πρώτο σοβαρό κρούσμα στη χώρα μας,αφού νοσηλεύεται με πνευμονία,λόγω της νέας γρίπης.
Σύμφωνα με τους γιατρούς ο 35χρονος είχε εμφανίσει τα συμπτώματα περίπου εφτά ημέρες πριν μεταβεί στο νοσοκομείο για να διαπιστώσει ότι νόσησε από τη νέα γρίπη.
Συνεχίζεται η πολιτική κόντρα
Την ίδια στιγμή,πολιτική αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ, για την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού ως προς την αντιμετώπιση της νόσου.
Ο Ευάγγελος Αντώναρος απαντώντας στις χθεσινές δηλώσεις του Γιώργου Παπανδρέου,περί ελλείψεως σχεδίου και συντονισμού, επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ,λέγοντας πως το ΠΑΣΟΚ «κάθε τόσο βγαίνει από το λήθαργο και ανακαλύπτει θέματα υπαρκτά εδώ και καιρό.Φαίνεται ότι δεν καταγράφονται εγκαίρως από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ,τα οποία έχουν την ευθύνη της καταγραφής και της έγκαιρης αντίδρασης».
Ανέφερε επιπλέον ότι ο κ.Παπανδρέου «χρειάστηκε αρκετούς μήνες για να διαπιστώσει την ύπαρξη της διεθνούς οικονομικής κρίσης και μετά από αυτό συνέχισε να μιλάει για θέματα εσωτερικής οικονομίας,το ίδιο συμβαίνει και με την πανδημία της γρίπης που απασχολεί όλες τις χώρες του κόσμου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: