Κυριακή 28 Ιουνίου 2009

Η Στιγμή της Αλήθειας θέμα στο Guardian

Η ελληνική έκδοχη της Στιγμής της Αλήθειας και η διακοπή της από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης έγινε θέμα στην αγγλική εφημερίδα Guardian αποκαλύπτοντας πως ο τηλεοπτικός σταθμός ANT1 σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να πάει την υπόθεση μέχρι το ευρωπαϊκό δικαστήριο με την κατηγορία για “ακραία λογοκρισία”.
Το κείμενο αναλύει τα πρόστιμα που επέβαλλε το ΕΣΡ στον τηλεοπτικό σταθμό καθώς και το ιστορικό της εκπομπής στο εξωτερικό. Συγκεκριμένα,το τηλεοπτικό προϊόν ανήκει στην εταιρία Shine Reveille και προβάλλεται από 24 χώρες,ενώ αυτό το διάστημα μεταδίδεται σε Ισπανία και Γαλλία.Στην Αγγλία προβάλλεται από τον σταθμό Sky TV και τονίζεται πως σε καμία χώρα δεν έχει σταματήσει η μετάδοση της εκπομπής από κάποιο ραδιοτηλεοπτικό όργανο.
Μάλιστα,ο Γιώργος Λεβέντης,Γενικός Διευθυντής του ANT1,δήλωσε στην αγγλική εφημερίδα πως:“Εξετάζουμε ποια είναι η καλύτερη κίνηση που πρέπει να κάνουμε και κοιτάμε πολλά νόμιμα κανάλια.Είναι ένα πολύ διάσημο τηλεοπτικό προϊόν το οποίο προβάλλεται σε πολλές χώρες του εξωτερικού.Η εταιρία δεν έχει πολλές επιλογές από το να συμβιβαστούν προσωρινά καθώς φοβούνται την ανάκληση της άδειας του σταθμού εάν δε συμβαδίσουν με την απόφαση”.
Όπως αναφέρει η Guardian,οι δικηγόροι του ANT1 επιβεβαιώνουν πως ο σταθμός θα απευθυνθεί στο ευρωπαϊκό δικαστήριο για τα ανθρώπινα δικαιώματα.Η ευρωπαϊκή ένωση έχει θέσει νόμους για τις διαφημίσεις και για τη μετάδοση αθλητικών αγώνων,όμως πότε μέχρι τώρα δεν έχει εκδώσει απόφαση για τηλεοπτικά σόου καθώς προτιμούν να δίνεται η λύση από τα τοπικά δικαστήρια.
Ο Howard Schulz,ο δημιουργός της Στιγμής της Αλήθειας,έστειλε επιστολή στο ΕΣΡ εξηγώντας γιατί το σόου δε θα έπρεπε να “κοπεί”.“ Η αλήθεια απελευθερώνει τους ανθρώπους,όπως αναφέρει και ο Απόστολος Ιωάννης στην Καινή Διαθήκη”,επισημαίνει ο Schulz στην επιστολή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: