Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Καταργείται η δεξίωση για τη Γιορτή της Δημοκρατίας

Μετά από 35 ολόκληρα χρόνια,η Προεδρία της Δημοκρατίας αποφάσισε να καταργήσει την μέχρι σήμερα καθιερωμένη δεξίωση για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας που πραγματοποιείτο κάθε χρόνο στον κήπο του προεδρικού μεγάρου.
Όπως έγινε γνωστό,ο Κάρολος Παπούλιας πήρε την απόφαση να προσδώσει καθαρά θεσμικό χαρακτήρα στην συγκεκριμένη ημέρα και να την απαλλάξει από οποιοδήποτε κοσμικό χαρακτηριστικό.Επιπλέον,η προεδρία της Δημοκρατίας προχωρά σε περιστολή των δαπανών που σχετίζονται με όλες τις εκδηλώσεις που διεξάγονται υπό την επίβλεψή της.
Έτσι,φέτος,στις 24 Ιουλίου θα προσκληθούν στις 11:00 το πρωί στο προεδρικό μέγαρο,ο πρωθυπουργός,οι αρχηγοί των κομμάτων,οι βουλευτές,οι αρχηγοί του στρατού και της αστυνομίας,καθώς και στελέχη της Αντίστασης,χωρίς τις συζύγους τους και χωρίς η εκδήλωση να περιλαμβάνει κάποιο δείπνο μετά μουσικής αργότερα.Η συνάντηση θα είναι λιτή και σύντομη.
Η βραδινή δεξίωση καταργείται.Η πρωινή συγκέντρωση θα έχει καθαρά πολιτικό «χρώμα», ενώ από τους δημοσιογράφους παρόντες θα είναι μόνον όσοι καλύψουν δημοσιογραφικά το γεγονός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: