Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

Επίσκεψη Παπανδρέου στη Σερβία

Συναντήσεις με τον πρόεδρο της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς και τον υπουργό Εσωτερικών και αντιπρόεδρο της σερβικής κυβέρνησης Ιβιτσα Ντάτσιτς είχε το Σάββατο (27/06) ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ,Γ. Παπανδρέου,ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη στη Σερβία.Τα θέματα που απασχόλησαν τους πολιτικούς ήταν οι σχέσεις Αθηνών - Βελιγραδίου, η ευρωπαϊκή πορεία της Σερβίας και η ένταξή του Σοσιαλιστικού Κόμματος της χώρας στη Σοσιαλιστική Διεθνή.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε «στρατηγικής σημασίας» τη συνεργασία Ελλάδας – Σερβίας,ενώ οι Σέρβοι αξιωματούχοι αναφέρθηκαν στις προσπάθειες του κ.Παπανδρέου για την ομαλοποίηση της κατάστασης στη Σερβία με το σχηματισμό της πρώτης δημοκρατικής κυβέρνησης,αλλά και για την υποστήριξή του για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.
Ειδικότερα ο πρόεδρος της Σερβίας τόνισε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν ο πρώτος πολιτικός που επισκέφθηκε τη Σερβία μετά τη δημοκρατική αλλαγή και στήριξε τις προσπάθειες της χώρας να έρθει πιο κοντά στην Ευρωπαϊκή Ένωση,ενώ χαρακτήρισε πολύ θετικό το ότι οι δύο χώρες έχουν πολύ καλές σχέσεις μεταξύ τους,καθώς βρίσκονται στον ίδιο γεωγραφικό χώρο της Ευρώπης,έχουν κοινούς στόχους και κοινές προκλήσεις να αντιμετωπίσουν.
Ο κ.Παπανδρέου από την πλευρά του, τόνισε ότι με τη νέα κυβέρνηση έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα στη Σερβία και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει την πολυτέλεια,ούτε το δικαίωμα να κρατά εκτός της ευρωπαϊκής οικογένειας τη Σερβία,η οποία δικαιούται να ενταχθεί και το έχει αποδείξει.
Ακόμη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ,δήλωσε πως και σήμερα αλλά και αύριο ως κυβέρνηση,θα στηρίξει την πορεία ένταξης της Σερβίας με όλες του τις δυνάμεις,ενώ εξέφρασε τη χαρά του γιατί υπάρχει τελικά σταθερότητα στη χώρα και τόνισε τη σημασία που έχει η παρουσία της Σερβίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
τέλος,ο κ.Παπανδρέου τόνισε πως «είναι σημαντικό να ενδυναμωθούν οι σοσιαλιστικές φωνές στη Σερβία απέναντι στο άδικο οικονομικό σύστημα,το οποίο τιμωρεί χώρες όπως η Σερβία, η οποία δεν ευθύνεται για όσα της καταλογίζονται».

Δεν υπάρχουν σχόλια: