Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

Ρωσία: Ο Στάλιν “επιστρέφει” λόγω της οικονομικής κρίσης

Τεράστιες αφίσες με το πρόσωπο του Στάλιν και την επιγραφή «Η νίκη θα είναι δική μας» έχουν στηθεί σε πολλά σημεία της πόλης Βορονέζ στην κεντρική Ρωσία, προς έκπληξη – αλλά και δυσαρέσκεια σε αρκετές περιπτώσεις – των κατοίκων.Η «επιστροφή» του Στάλιν οφείλεται σε εκστρατεία του κομμουνιστικού κόμματος,καθώς οι Ρώσοι κομμουνιστές θεωρούν ότι η πολιτική του Στάλιν είναι η «απάντηση» στην οικονομική κρίση.Σύμφωνα με το Russia Today,το Κομμουνιστικό Κόμμα στο Βορονές αγόρασε δέκα πάνελ,πληρώνοντας 8.000 ρούβλια για το καθένα,στην πόλη,στα οποία ανήρτησε τις αφίσες με τον Στάλιν.
Η καμπάνια ξεκίνησε από τις 22 Ιουνίου – την ημέρα που η Ρωσία τιμά τη μνήμη των νεκρών εναντίον των Ναζί – αλλά συμπίπτει και με την επέτειο των 130 χρόνων από τη γέννηση του Στάλιν.Την ιδέα των Κομμουνιστών στο Βορονές,επικροτεί πλήρως η Kεντρική Γραμματεία του κόμματος.
«Έχουμε επανειλημμένα συζητήσει νέες ιδέες για προώθηση της πολιτικής μας,σε κάθε περιοχή.Οι σύντροφοί μας στο Βορονές έκαναν τη σωστή κίνηση» δήλωσε ο Ιβάν Μελνίκοφ, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.
Ο Μελνικόφ εξηγεί ότι αυτή την περίοδο ο Στάλιν είναι πιο επίκαιρος παρά ποτέ, λόγω της οικονομικής κρίσης.«Ο Στάλιν έχτιζε εργοστάσια και ολόκληρες πόλεις εν μέσω της οικονομικής κρίσης της δεκαετίας του 30.Δεν μπορούμε να το ξεχνάμε αυτό» δηλώνει.
Κάτοικοι του Βορονές ωστόσο που δεν συμφωνούν με τον Μελνίκοφ πάνω στην επικαιρότητα του Στάλιν διαμαρτυρήθηκαν,ενώ ο δήμος έχει προειδοποιήσει ότι μέχρι τις 27 Ιουνίου, οι αφίσες πρέπει να έχουν φύγει, καθώς τα πάνελ προορίζονται για διαφημίσεις ή κοινωνικά μηνύματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: