Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

70 τα κρούσματα στην Ελλάδα - 55.000 στον κόσμο

Με αριθμητική πρόοδο ανεβαίνει ο αριθμός των κρουσμάτων της νέας γρίπης στην Ελλάδα και τον κόσμο.Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας,το πρωί της Πέμπτης (25/6) ανιχνεύθηκαν άλλα τρία κρούσματα,τα οποία ανεβάζουν τον αριθμό στα 70.Παράλληλα,στη Σλοβενία επιβεβαιώθηκαν άλλα δύο κρούσματα,τη στιγμή που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοινώνει πως παγκοσμίως ξεπερνούν τα 55.000.
Τα τρία νέα κρούσματα στη χώρα μας,αφορούν έναν 14χρονο αυστραλό που ήρθε από την Αυστραλία και την 43χρονη μητέρα του,ενώ ένας έλληνας 26χρονος μολύνθηκε ύστερα από στενή επαφή με κρούσμα που ήρθε από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε παράλληλα,πως από τα 70 κρούσματα,τα 23 έχουν αναρρώσει πλήρως,ενώ η ροή των περιστατικών βρίσκεται από έλεγχο.Επιπλέον,όπως αναφέρει,δεν υπάρχει ο οποιοσδήποτε λόγος ανησυχίας αφού τα συμπτώματα στη χώρα μας εξακολουθούν να είναι ήπια.Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη (24/6) ανακοινώθηκαν εννιά κρούσματα της γρίπης Α, ανάμεσα τους κι ένα παιδί 2,5 ετών το οποίο ταξίδεψε πρόσφατα από την Αυστραλία.
Δύο νέα κρούσματα στη Σλοβενία
Την ίδια στιγμή,η Σλοβενία ανακοίνωσε άλλα δύο νέα κρούσματα της νέας γρίπης. Πρόκειται για έναν άνδρα που επέστρεψε στη χώρα του από τη Γαλλία και παρουσίασε υψηλό πυρετό,βήχα,πονόλαιμο και μυαλγίες.
Νωρίτερα,μία γυναίκα,η οποία επέστρεψε πρόσφατα στη Σλοβενία από τις ΗΠΑ και είχε κάνει κρουαζιέρα στην Κεντρική Αμερική,εκδήλωσε παρόμοια συμπτώματα.
Πλέον, τα περιστατικά της νέας γρίπης στη χώρα ανήλθαν σε τρία.Την περασμένη εβδομάδα μία νεαρή γυναίκα που είχε επιστρέψει στη χώρα από τη Νέα Υόρκη εμφάνισε τα συμπτώματα της νέας γρίπης και είναι ήδη στη φάση της ανάρρωσης.
Πάνω από 55.000 τα κρούσματα λέει ο ΠΟΥ
Η χθεσινή ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας κάνει λόγο για 55.867 κρούσματα σε όλον τον κόσμο,ενώ οι θάνατοι από τη γρίπη ανέρχονται στους 238.Είναι χαρακτηριστικό πως μέσα σε τέσσερις ημέρες έχουν ανιχνευθεί παγκοσμίως 3.707 νέα κρούσματα με 7 θανάτους.
Τα στοιχεία του ΠΟΥ δείχνουν πως η χώρα με τα περισσότερα κρούσματα είναι η Αργεντινή όπου σημειώθηκαν 203 νέα περιστατικά,ενώ στην Αυστραλία την Τετάρτη (24/6) κατεγράφη ο τρίτος θάνατος από τη γρίπη των χοίρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: