Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

Ινδία: 100 νεκροί από τον καύσωνα καθώς οι μουσώνες έχουν αργήσει

Πάνω από 100 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής στην Ινδία,λόγω του καύσωνα.Εκφράζεται ο φόβος ότι περισσότερες ζωές θα χαθούν αν οι ετήσιοι μουσώνες καθυστερήσουν περισσότερο.
Η θερμοκρασία στην πρωτεύουσα Νέο Δελχί τις τελευταίες εβδομάδες,φτάνει στους 48 βαθμούς Κελσίου και δεν αναμένεται να υποχωρήσει σύντομα.
Σύμφωνα με το πρακτορείο AFP τουλάχιστον 58 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από θερμοπληξία στο κρατίδιο Ορίσα,από τον Απρίλη. Δώδεκα θάνατοι αναφέρθηκαν σε τοπικές εφημερίδες του φτωχού βόρειου κρατιδίου Μπιχάρ και άλλοι 17 στο γειτονικό κρατίδιο του Τζαρκάντ.
Άλλοι 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο βόρειο Ουτάρ Πραντές ενώ ακόμη έξι στο νότιο κρατίδιο Άντρα Πράντες.Στο ανατολικό κρατίδιο του Χατισγκάρ δόθηκε διαταγή από τις τοπικές αρχές για κλείσιμο των σχολείων.
Οι βροχές από τους μουσώνες θα έπρεπε να έχουν έρθει εδώ και δύο εβδομάδες,με αποτέλεσμα να εντείνεται η ανησυχία – πέρα από την υγεία των πολιτών – και για τις γεωργικές καλλιέργειες αλλά και για τα αποθέματα νερού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: