Σάββατο 30 Μαΐου 2009

Τι Μου Έμαθε Το Debate

Βάφει τα μαλλιά του ο Καρατζαφέρης;Έδειξε γάμπα η Σία Κοσιώνη;Και σε ποιον πλανήτη ζει η Παπαρήγα;Το να κάνεις ένα debate πολιτικών αρχηγών για μια εκλογή στην οποία κανείς τους δεν εκλέγεται μοιάζει ταυτόχρονα βλακώδες,περιττό,και ειλικρινές.Γιατί μπορεί οι εκλογές της άλλης εβδομάδας να μην έχουν σχέση με τα μικροπολιτικά των κομμάτων και την κυβέρνηση, αλλά ρεαλιστικά και τα κόμματα και ο Τύπος και ο λαός,επειδή δεν έχουν ιδέα γιατί ακριβώς γίνονται,και δεν γνωρίζουν τίποτα απολύτως για το πώς λειτουργεί το Ευρωκοινοβούλιο,τις αντιμετωπίζουν ως ένα πολύ δαπανηρό γκάλοπ.Έτσι,οι αρχηγοί μαζεύτηκαν στην ΕΡΤ,έδιωξαν όλους τους εργαζομένους από εκεί,και απάντησαν σε ερωτήσεις για δυόμισι ώρες.Το είδα. Χάρη στο twitter,δεν με πήρε ο ύπνος.Και να τι έμαθα:Οι πιο φρέσκιοι των δημοσιογράφων τα πηγαν μια χαρά.Ο Αντώνης Σρόιτερ έκανε καλές και χωστικές ερωτήσεις,ενώ είναι σαφές ότι οποιοσδήποτε έχει μάτια προτιμά να βλέπει τη Σία Κοσιώνη,με το καθάριο βλέμμα και το Αντενί μαλλί να κάνει ερωτήσεις (έστω κι αν δεν έδειξε γάμπες χτες),απ'το να βλέπει ας πούμε τον Αλέξη Παπαχελά.Οι βετεράνοι του πάνελ Λιάτσος και Ευαγγελάτος (με μαλλί-τσιμέντο απ'το τζελ) έμοιαζαν βαρετά ξεπερασμένοι,παλαιολιθικοί σχεδόν.Παρεμπιπτόντως: Όσο πιο άσχετος ο δημοσιογράφος,τόσο συχνότερα ρωτάει για δημοσκοπήσεις.
Ο ΓΑΠ,ο οποίος από ότι μάθαμε έχει πάει σε οκτώ σχολεία,είναι αρκετά βελτιωμένος, αλλά εξακολουθεί να μην τα κουμαντάρει καλά τα Ελληνικά.Είναι σαν το Γκμοχ της πολιτικής.Και το δίλεπτο με το οποίο έκλεισε την εμφάνισή του ήταν μια μονότονη επανάληψη κακομεταφρασμένων αποσπασμάτων από λόγους του Ομπάμα,με εκφορά αργόσυρτη και υποτονική,ειδική για να κοιμίσεις το μωρό,αν έχεις.
Σύμφωνα με τον Παπανδρέου,δε,το ΠΑΣΟΚ είναι οικολογικό κόμμα επειδή έχει τον ήλιο για σήμα,και επειδή είναι πράσινος.Αλήθεια,έτσι είπε.
Ο Καραμανλής έχει πια μια τρομερή υπερκινητικότητα,η οποία φάνηκε και στη συνέντευξη με τον Πρετεντέρη.Είναι δάκτυλος Λούλη;Του είπαν να κουνιέται διαρκώς σαν να έχει πινέζες η καρέκλα για να μη μοιάζει ράθυμος και κουρασμένος;Ποιος ξέρει.
Πάντως ο πρωθυπουργός έχει βελτιστοποιήσει την τεχνική της ερωταψήφησης:Αψηφά κάθε ερώτηση,παραθέτοντας σε κάθε περίπτωση αντί απάντησης τα (κατά τη γνώμη του) επιτεύγματα της κυβέρνησής του τα τελευταία πέντε χρόνια.Γι'αυτό το όριο των 90 δευτερολέπτων του ήρθε πολύ βολικό.
Ο Καρατζαφέρης βάφει τα μαλλιά του.Δεν ξέρω αν αυτή η παρατήρηση θεωρείται προσβλητική,τι να κάνουμε όμως,όποιος είχε μάτια το'δε:Ο Καρατζαφέρης βάφει τα μαλλιά του.
Ακόμα:Ο Καρατζαφέρης επανέλαβε τη ρηξικέλευθη πρότασή του για τη δημιουργία ενός σώματος Τσιγγάνων αστυνομικών-χαφιέδων που θα "καθαρίσουν" το Ζεφύρι,ενώ θεώρησε πως το σημαντικότερο προσόν του κόμματός του είναι η αποτελεσματικότητα,που φάνηκε από το ότι απάντησε όλες τις ερωτήσεις πριν το τέλος του χρόνου.
Ο Αλέκος Αλαβάνος έκανε την έκπληξη (σε μένα) με το να είναι εκεί.Περίμενα πώς και πώς τον Αλέξη Τσίπρα,μ'αυτό τον μόλις-βγήκα-απ'το-αμφιθέατρο-κατέβασα-πλαίσιο-για-την-Παλαιστίνη δρύινο λόγο του να κονταροχτυπηθεί με τον Αιμίλιο Λιάτσο.Αντί γι' αυτό αναγκάστηκα να ακούω τον Αλαβάνο να κάνει ερωτήσεις στον πρωθυπουργό (το κάνει σε όλα τα ντιμπέιτ) και σε γενικές γραμμές να βγάζει νόημα.Highlight όταν υποσχέθηκε να διερευνήσει το γιατί στην Κουμουνδούρου έχουν 50 άδειες για δακτύλιο,την ώρα που έχουν σταθμό μετρό δίπλα.Σήμερα πολύς κόσμος θα βρίζει τον Σρόιτερ στην πλατεία.
Και βέβαια,last but not least,το αγαπημένο φετίχ,το κόμμα που κατεβαίνει στις Ευρωεκλογές με συνθήματα κατά της Ευρώπης, και η ΓΓ του,η Παπαρήγα η καλή.
Στο παράλληλο σύμπαν της Αλέκας Παπαρήγα:
Οι εργάτες έχουν δικαιώματα για υπέρογκους μισθούς,αλλά μόνο αν δεν είναι κομμουνιστές-οι κομμουνιστές δουλεύουν εθελοντικά.
Η βιομηχανία ρυπαίνει μόνο όταν οι βιομήχανοι βγάζουν κέρδος.
Ένα πολιτικό κόμμα μπορεί να βγάζει λεφτά από όπου γουστάρει και κανένας δεν δικαιούται να το ελέγξει,αν δεν του προσφέρει πρώτα υπουργείο και πακέτα με μίζες (η κάτι τέτοιο,δεν έβγαζες άκρη)
Ο Οτσαλάν εξακολουθεί να είναι το μεγαλύτερο και διαχρονικότερο πρότυπο μοναξιάς και εγκατάλειψης μετά τον Μπάμπι το ελαφάκι.
Τελικά,παρά τις ερωτήσεις για το Βατοπέδι (το μόνο σκάνδαλο της ΝΔ που συζητήθηκε), από τη συζήτηση φάνηκε πως πιο διεφθαρμένο κόμμα στην Ελλάδα θεωρείται το ΚΚΕ.
Κι αυτό λέει πολλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: