Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

Κ. Καραμανλής: Δε σκοπεύω να βγω στη σύνταξη

«Είμαι μόλις 53 ετών.Δεν είμαι κουρασμένος.Είμαι μαχητής και είναι πολύ νωρίς για να συνταξιοδοτηθώ».Με αυτά τα λόγια ο πρωθυπουργός επιχείρησε να δώσει τέλος στα σενάρια διαδοχολογίας αλλά και να ενισχύσει το αρχηγικό προφίλ του, που θεωρείται το πιο «δυνατό» ατού της κυβερνητικής παράταξης,σε μία εφ όλης της ύλης προεκλογική συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.
Ο πρωθυπουργός δήλωσε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, λέγοντας:«Πιστεύω ότι θα πάμε καλά»,συμπληρώνοντας όμως ότι η ψήφος είναι χαλαρή και ότι η κάλπη δε βγάζει κυβέρνηση.
Σχολιάζοντας το χαρακτήρα «δημοψηφίσματος» που δίνει στις εκλογές αυτές ο Γιώργος Παπανδρέου,ο κ. Καραμανλής μίλησε για «πυροτεχνήματα» και «συνθηματολογίες υπεραπλουστευτικές και χωρίς περιεχόμενο»,που δε συγκινούν κανένα.
Ο πρωθυπουργός άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να επιβληθούν νέοι φόροι,αν και δεν έχει τέτοια πρόθεση,αφού,όπως είπε,ζούμε σε ένα εξαιρετικά ρευστό περιβάλλον.Ξεκαθάρισε όμως ότι σε κάθε περίπτωση θα εντείνει τις προσπάθειες να μειώσει τη φοροδιαφυγή.
Απαντώντας σε ερώτηση για την υπόθεση Βατοπεδίου,ο Κ. Καραμανλής τη χαρακτήρισε σοβαρή.Όμως,αν και δήλωσε «πληγωμένος» από αυτήν,αν και παραδέχθηκε ότι υπήρξαν «υστερόβουλες και σκανδαλώδεις διώξεις»,δεν καταλόγισε ευθύνες σε υπουργούς του εκτός από «έλλειψη προσοχής και επιμέλειας στην εποπτεία».
Σχετικά με το σκάνδαλο Siemens ο κ. Καραμανλής δήλωσε κατηγορηματικά ότι «η ΝΔ δεν έχει πάρει λεφτά»,ενώ ερωτηθείς για το ζήτημα της ξαφνικής διακοπής των εργασιών της Βουλής είπε «δεν δέχομαι μύγα στο σπαθί μου,αν υπήρχε εκκρεμότητα δεν θα έκλεινα τη Βουλή» τονίζοντας ότι όλες οι υποθέσεις έχουν διερευνηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: