Τρίτη 26 Μαΐου 2009

Έκλεψαν άδειες παραμονής στο Βόλο

Μια ακόμη εντυπωσιακή διάρρηξη σε δημόσιο κτίριο προκαλεί αναστάτωση στη Θεσσαλία. Αυτή τη φορά,στόχος των άγνωστων δραστών ήταν το γραφείο του Τμηματάρχη στο κτίριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο Βόλο,από το οποίο άρπαξαν εκατοντάδες έντυπα αδειών διαμονής που μπορεί να χρησιμοποιηθούν για την νομιμοποίηση λαθρομεταναστών.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου,οι δράστες μπήκαν στο κτίριο στην συμβολή των οδών Π.Μελά και Δημητριάδος από το σούπερ μάρκετ που λειτουργεί στο ισόγειο και έφτασαν στον δεύτερο όροφο όπου στεγάζεται το γραφείο.Άνοιξαν εύκολα την απλού τύπου κλειδαριά ασφαλείας και βρέθηκαν στο χώρο όπου υπήρχαν δύο χρηματοκιβώτια, τα οποία άρπαξαν και έφυγαν ανενόχλητοι,πιθανότατα με ένα φορτηγό που είχαν σταθμεύσει στο πάρκινγκ του κτιρίου.
Το ένα χρηματοκιβώτιο περιείχε περίπου χίλια ασυμπλήρωτα έντυπα αδειών παραμονής παλαιού και νέου τύπου και γύρω στα 250 ευρώ.Το δεύτερο χρηματοκιβώτιο,που ήταν μικρότερο,περιείχε εξήντα εγγυητικές επιστολές εργοδοτών για αλιεργάτες.
Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας εκτιμούν ότι πίσω από τη κλοπή κρύβεται κύκλωμα αλλοδαπών και Ελλήνων πλαστογράφων,που πωλούν σε παράνομους μετανάστες τα έντυπα παραμονής έναντι αδρής αμοιβής… Παρόμοιες διαρρήξεις σε δημόσιες υπηρεσίες έχουν γίνει το τελευταίο χρόνο στα Τρίκαλα,τη Λάρισα και την Καρδίτσα,αλλά και σε άλλα μέρη της Ελλάδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: