Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

Ο... νέος ψηλότερος στον κόσμο

Ένας 27χρονος Κινέζος φέρεται να είναι ο πιο ψηλός άνθρωπος στον κόσμο,ξεπερνώντας με τα 2,46 μ του κατά 10 εκατοστά τον κάτοχο του τίτλου που καταχωρεί το Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, μεταδίδει σήμερα το πρακτορείο Νέα Κίνα.
Το μεγαλοπρεπές ύψος του Ζάο Λιάνγκ μετρήθηκε από τους γιατρούς που κλήθηκαν να τον εγχειρήσουν στο νοσοκομείο της πόλης Τιανζίν προκειμένου να τον ανακουφίσουν από τραυματισμό που υπέστη προ 10ετίας,όταν έπαιζε ακόμη μπάσκετ κι η σταδιοδρομία του είχε λήξει άδοξα,τονίζει η ίδια πηγή.Τότε το ύψος του είχε μετρηθεί κι από τους γιατρούς που τον είχαν φροντίσει την πρώτη φορά.
Επειδή ωστόσο ο πρώην μπασκετμπολίστας δεν έχει μετρηθεί από ανεξάρτητη πηγή, αντιπροσώπους του Βιβλίου Γκίνες,ο συμπατριώτης του Μπάο Ζισούν,57 ετών και ύψους 2,36μ,εξακολουθεί να συμπεριλαμβάνεται από το 2005 στις εκδόσεις των Ρεκόρ ως ο ψηλότερος άνθρωπος του κόσμου,προστίθεται στο ίδιο τηλεγράφημα.
Μετά τον τραυματισμό του ο Ζάο Λιάνγκ έμεινε άνεργος έως το 2006,οπότε και βρήκε απασχόληση σε τσίρκο,κάνοντας τον ταχυδακτυλουργό και παίζοντας σαξόφωνο και φλάουτο.
Σύμφωνα με τους γιατρούς,ο πανύψηλος Ζάο θα μπορέσει να ξαναπερπατήσει χωρίς πρόβλημα έπειτα από περίοδο ανάνηψης δύο μηνών.Εξόν από τον τοτινό τραυματισμό του στο μπάσκετ,το ύψος του ουδέποτε πριν του είχε δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα στην υγεία του.
Οι γονείς του,αμφότεροι «μέσου ύψους»,δεν γνωρίζουν πού μπορεί να οφείλεται το γεγονός ότι ο γιός τους προέκυψε γίγαντας,τονίζει το Νέα Κίνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: