Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

Λιποαναρρόφηση χωρίς νυστέρι

Το 95% των γυναικών αντιμετωπίζει πρόβλημα συσσωρευμένου λίπους το οποίο εντοπίζεται κυρίως στην περιφέρεια, στους μηρούς και τους γλουτούς, ενώ το 23% του σωματικού βάρους είναι καθαρό λίπος. Αυτό το συσσωρευμένο λίπος δεν είναι τίποτε άλλο από δισεκατομμύρια λιποκύτταρα που ο όγκος τους έχει αυξηθεί ως και 60 φορές, με αποτέλεσμα τη δημιουργία κυκλοφοριακών προβλημάτων, το μπλοκάρισμα των ιστών, την κατακράτηση υγρών και τοξινών και την παρεμπόδιση αποβολής των άχρηστων ουσιών. Η επιστήμη για μια ακόμη φορά κάνει το θαύμα της και σας παρουσιάζει την ηλεκτρολιπόλυση, ή αλλιώς αναίμακτη λιποαναρρόφηση.
Πρόκειται όντως για αναίμακτη λιποαναρρόφηση;
Είναι μια μέθοδος ανώδυνη, ασφαλής, χωρίς επιπλοκές και χειρουργικό τραπέζι, με μόνιμα αποτελέσματα. Η εφαρμογή της είναι πολύ απλή. Με τη διοχέτευση ηλεκτρικού ρεύματος μέσω λεπτών τριχοειδών και εύκαμπτων βελονών, οι οποίες εφαρμόζονται υποδόρια, τοπικά στις περιοχές όπου εντοπίζεται το πρόβλημα (μηροί, γλουτοί, μπράτσα, κοιλιά στους άντρες, προγούλι), επιδρούμε άμεσα στα λιποκύτταρα. Το ηλεκτρικό πεδίο που δημιουργείται σπάει τη κυτταρική μεμβράνη και διαλύει τα λιποκύτταρα. Έτσι ο αριθμός τους ελαττώνεται και δεν ξαναεμφανίζονται στο ίδιο σημείο. Τα προϊόντα που προέρχονται από τη διάλυση των λιποκυττάρων περνούν στη κυκλοφορία του αίματος κι αποβάλλονται κυρίως με τα ούρα, γι’ αυτό και επιβάλλεται η κατανάλωση άφθονου νερού.Σε αυτό το σημείο χρειάζεται να διευκρινιστεί ότι η μέθοδος αυτή δεν έχει καμία σχέση με τον βελονισμό.
Πόσο ασφαλής είναι η μέθοδος;
Η μέθοδος παρέχει 100% ασφάλεια στην εφαρμογή της γιατί δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τη κλασική λιποαναρρόφηση που θεωρείται μια από τις πιο επικίνδυνες επεμβάσεις. Είναι ανώδυνη και κατά την εφαρμογή των βελονών δεν υπάρχει πόνος γιατί δεν υπάρχουν νεύρα στο λίπος του υποδόριου ιστού που εισχωρούν. Το άτομο κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, ηρεμεί και μπορεί ακόμη και να κοιμηθεί, αισθάνεται απόλυτη ασφάλεια και αμέσως μετά μπορεί να επιδοθεί σε οποιαδήποτε δραστηριότητα, αφού δεν φορά κορσέ, δεν έχει σημάδια και δεν παίρνει φάρμακα. Γι’ αυτό εξάλλου η μέθοδος ενδείκνυται για κάθε ηλικία και για οποιοδήποτε σημείο του σώματος.
Πόσο σύντομα θα δούμε τα πρώτα αποτελέσματα;
Στην πρώτη επαφή γίνεται διάγνωση της έκτασης και της μορφής του προβλήματος και ο ειδικός συστήνει τον αριθμό των συνεδριών που κρίνει απαραίτητες. Κάθε συνεδρία διαρκεί δύο ώρες και είναι μια ολοκληρωμένη θεραπεία αντιμετώπισης του τοπικού πάχους, της κυτταρίτιδας και της χαλάρωσης. Το πρώτο στάδιο (διαρκεί συνήθως 60 λεπτά) αποσκοπεί στην διάλυση του υποδόριου λίπους των λιποαποθηκών, το δεύτερο (διάρκειας 40 λεπτών) στοχεύει στην επιφανειακή λιποδιάλυση και καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και το τρίτο (τελευταίο 20λεπτο) στην τόνωση του δέρματος και τη μυϊκή σύσφιξη, ώστε να μην υπάρχει χαλάρωση.Έπειτα από 3-4 συνεδρίες τα αποτελέσματα είναι εμφανή και μετρήσιμα, χάνονται πόντοι και ελαττώνεται η αντιαισθητική όψη φλούδας πορτοκαλιού.Η συχνότητα των συνεδριών είναι περίπου δυο φορές την εβδομάδα και ο τελικός αριθμός εξαρτάται από την ανταπόκριση του σώματος του κάθε ατόμου.
Αν το άτομο είναι υπέρβαρο συστήνονται κάποιοι κανόνες υγιεινής διατροφής. Η τήρηση του διαιτολογίου, στις περιπτώσεις που κρίνεται απαραίτητη, είναι πολύ εύκολη, γιατί τα προϊόντα καταβολισμού του λίπους εισερχόμενα στη κυκλοφορία του αίματος δρουν κατασταλτικά στο κέντρο της όρεξης και της βουλιμίας και έτσι το άτομο μετά τις πρώτες συνεδρίες δεν πεινάει καθόλου.
Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα;
Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα γιατί επιτυγχάνεται διάλυση του λίπους και μείωση του όγκου των λιποαποθηκών.Αν βέβαια κάποιος με τη πάροδο του χρόνου πάρει κιλά, μπορεί τα εναπομείναντα λιποκύτταρα να αυξηθούν σε όγκο, οπωσδήποτε όμως ποτέ το σώμα δεν θα έχει την αρχική μορφή. Η κατανομή του λίπους θα είναι ομοιόμορφη, χωρίς επιλεκτική εναπόθεση στα σημεία του σώματος που έχουν ήδη υποβληθεί σε ηλεκτρολιπόλυση.
Και πόσο κοστίζει;
Η κάθε θεραπεία κοστίζει 60-70 ευρώ και ο αριθμός των συνεδριών εξατομικεύεται ανάλογα με την περίπτωση.