Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009

Η Τεμπελιά, το τσιγάρο και το ποτό, κάνουν καλό!

Χαρμόσυνα τα νέα για τους πότες, τους καπνιστές και τους τεμπέληδες. Σε αντίθεση με αμέτρητες έρευνες που υποστηρίζουν ότι τσιγάρο, ποτό και ελάχιστη άσκηση είναι ότι, πιο ανθυγιεινό, μια νέα έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα πως όσοι ανήκουν σ' αυτή την κατηγορία είναι οι καλύτεροι!
Αν ανήκετε στην παραπάνω κατηγορία πιέστε ακόμη μερικά ποτά για να γιορτάσετε το γεγονός. Είστε οι καλύτεροι! Ξεχάστε τους φόβους που σας κυριεύουν - όταν είστε ξεμέθυστοι - για καρδιακές προσβολές, εγκεφαλικά και τα τοιαύτα.
Η τελευταία έρευνα που έγινε στο Λονδίνο με επικεφαλής τον Αυστραλό επιστήμονα, ειδικό στη σχέση μεταξύ υγείας και συμπεριφοράς, Michael Marmot, μας πληροφορεί ότι οι καπνιστές με το χειρότερο διαιτολόγιο και την απέχθειά τους στη σωματική άσκηση, μπορούν να πίνουν μέχρι και 14 ποτά την εβδομάδα και όχι μόνο θα χαίρουν άκρας υγείας γενικά, αλλά θα μειώσουν μ' αυτή τους τη συμπεριφορά και τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού ή οποιουδήποτε άλλου καρδιοαναπνευστικού νοσήματος.
Μεγαλύτερες ποσότητες από αυτή των 14 ποτών την εβδομάδα, ενδέχεται να είναι λιγότερο αποτελεσματικές, σίγουρα όμως ωφελιμότερες για εκείνους που τις καταναλώνουν από εκείνους που απέχουν εντελώς.
Πάντως, ο καθηγητής Marmot, από το University College of London, τόνισε ότι πρέπει να αποφεύγονται γενικότητες του είδους "το μέτριο ποτό είναι ωφέλιμο για τους μεσήλικες" και να δίνονται καθαρές κατευθύνσεις.
Οι περισσότεροι άνθρωποι, είπεο καθηγητής, πίνουν για λόγους ανεξάρτητους με την υγεία. Τα στοιχεία, όμως, που προκύπτουν από την έρευνα θα πρέπει να αλλάξουν αυτή την τάση. Στην έρευνα πήραν μέρος 10.000 Λονδρέζοι των οποίων η ζωή ήταν κάτω από το «μικροσκόπιο» των ερευνητών από το 1980.

Δεν υπάρχουν σχόλια: