Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009

Κατάφεραν σύλληψη μέσω Facebook

Φωτογραφίες και βίντεο ενός νεαρού που επιχειρούσε να διαρρήξει το χρηματοκιβώτιο εστιατορίου στην Νέα Ζηλανδία δημοσίευσε στο Facebook η αστυνομία, ζητώντας από τους χρήστες πληροφορίες.
Αρκετά μέλη του site κοινωνικής διαδικτύωσης αναγνώρισαν τον ύποπτο και ενημέρωσαν την αστυνομία, η οποία ακολούθως τον συνέλαβε.
Είναι η «πρώτη σύλληψη μέσω Facebook» ανακοίνωσε η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας.
«Ο κατηγορούμενος ταυτοποιήθηκε μετά την προβολή στο Facebook ενός βίντεο και φωτογραφιών του που είχαν ληφθή από την κάμερα ασφαλείας.
Αναγνωρίστηκε από άτομα που τον είδαν τόσο στο Fcebook όσο και στην τηλεόραση, η οποία πρόβαλε στα δελτία ειδήσεων τις εικόνες από το Facebook» αναφέρει ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο προφίλ που διατηρεί η αστυνομία στη δημοφιλή υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης.
Ο δράστης, ο οποίος δεν κατονομάζεται, είναι ηλικίας 21 ετών και κατοικεί στο Κουίνσταουν, όπου σημειώθηκε το περιστατικό.
Την ώρα που προσπαθούσε να διαρρήξει το χρηματοκιβώτιο της ταβέρνας, ζεστάθηκε και έβγαλε τον σκούφο του, οπότε το πρόσωπό του αποκαλύφθηκε στο κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης.
Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που το Facebook χρησιμοποιείται για τον εντοπισμό παραβατών.
Το Νοέμβριο, ένας Αυστραλός εστιάτορας αξιοποίησε την υπηρεσία για να εντοπίσει πέντε νεαρούς που έφυγαν αφήνοντας απλήρωτο ένα μεγάλο λογαριασμό, και τελικά κατάφερε να τον πληρώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: