Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

Κανέλλα: σύμμαχος υγείας και ομορφιάς

Σίγουρα πολλές από εσάς χρησιμοποιείτε την κανέλλα στην μαγειρική σας για το ωραίο άρωμά της και την πικάντικη γεύση. Οι ιδιότητες της γλυκιάς κανέλλας όμως δεν περιορίζονται μόνο στην αρωματική και την γευστική της χρήση αλλά βοηθούν και στην μείωση του σακχάρου. Παράλληλα, μειώνει την χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια.
Για αυτό όσοι πάσχουν από διαβήτη, πρέπει να φροντίζουν η διατροφή τους να περιέχει κανέλλα. Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι ακόμα και ένα γραμμάριο κανέλλας μειώνει κατά 20% τον διαβήτη.
Παράλληλα, η ίδια έρευνα απέδειξε ότι όταν καταφέρνουμε να μειώσουμε τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα μας, αυτό μας βοηθά στον «πόλεμο» εναντίον των ρυτίδων.
Έτσι, επιτυγχάνουμε ένα όμορφο πρόσωπο και σώμα χωρίς τα ανεπιθύμητα σημάδια του χρόνου.
Οι ειδικοί αναφέρουν ότι μόνο η εισπνοή του ξεχωριστού αυτού μπαχαρικού χαρίζει ευεξία στον οργανισμό μας, ενώ επιδρά θετικά και στις λειτουργίες του εγκεφάλου όπως την μνήμη και την όραση.
Για αυτό εντάξτε την κανέλλα στην διατροφή σας, ακόμα και εσείς που δεν πάσχετε από κάποια μορφή διαβήτη. Εάν δεν σας αρέσει στο φαγητό, δοκιμάστε το σαν αφέψημα. Αντί για τσάι, βράστε μπαστουνάκια από κανέλλα μαζί με φρέσκο τζίντζερ. Είναι ό,τι πρέπει ειδικά αν είστε άρρωστη.
Επίσης, μπορείτε να πιείτε κανέλλα με μέλι και λεμόνι. Η γεύση του είναι ευχάριστη και θα σας χαρίσει δύναμη και τόνωση για όλη την ημέρα
Πηγή:Ζούγκλα

Δεν υπάρχουν σχόλια: