Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009

Και ξαφνικά βρήκαμε λεφτά...

πρώτος μήνας του 2009 φέρνει την κυβέρνηση αντιμέτωπη με ένα ακόμα μέτωπο: αυτό των αγροτών, οι οποίοι έχοντας φτάσει σε απόγνωση, αποφάσισαν κατά τη συνήθη πρακτική τους να "κόψουν" για ακόμα μία φορά την Ελλάδα στα δύο.
Η κυβέρνηση φαίνεται να βρίσκεται ανάμεσα σε συμπληγάδες. Από τη μία προσπαθεί να ξεπεράσει όσο το δυνατό πιο ανώδυνα τη διεθνή οικονομική κρίση (έστω και εάν αναγκάζεται να δανειστεί με ιδιαίτερα επαχθείς όρους), ενώ από την άλλη, φοβούμενη το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, επιθυμεί να κλείσει όσο το δυνατό πιο γρήγορα τα ανοιχτά μέτωπα ακολουθώντας την κλασική "συνταγή" της παροχολογίας. Το θέμα, βέβαια, είναι που θα βρεθούν τα λεφτά.
Προς την κατεύθυνση αυτή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σωτήρης Χατζηγάκης - με πρωτόγνωρη ταχύτητα- ανακοίνωσε αγροτικό "πακέτο" συνολικού ύψους 500 εκατομμυρίων, το οποίο, ωστόσο, δε φάνηκε να απέδωσε τα αναμενόμενα, αφού οι αγρότες όχι μόνο δεν έκαναν πίσω, αλλά αποφάσισαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.
500 εκ. ευρώ για τους αγρότες
Έτσι, ένα ακόμα "αγκάθι" προστίθεται στα ήδη συρρωρευμένα προβλήματα της κυβέρνησης και μάλιστα σε αυτά που απαιτούν κυριολεκτικά "χειρουργικούς" χειρισμούς, αφού τυχόν στραβοτιμονιά μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε δημοσιονομικές περιπέτεις εν μέσω της διεθνούς οικονομικής κρίσης.
Πώς πιστεύετε ότι θα πρέπει να χειριστεί η κυβέρνηση το αγροτικό πρόβλημα; Οι παροχές είναι μία λύση, ή απαιτείται άλλος σχεδιασμός; Πώς κρίνετε τις αντιδράσεις των αγροτών και τους αποκλεισμούς δρόμων;

Δεν υπάρχουν σχόλια: