Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

Το πολύ σεξ βλάπτει…

ΜΙΑ ΝΕΑ επιστημονική μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνδρες που είναι ιδιαίτερα δραστήριοι σεξουαλικά κατά την τρίτη και τέταρτη δεκαετία της ζωής τους, είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν καρκίνο του προστάτη - ειδικά αν αυνανίζονται συχνά.
Η μελέτη, του βρετανικού πανεπιστημίου του Νότιγχαμ, που δημοσιεύτηκε στο Βρετανικό Περιοδικό Ουρολογίας (BJU), έγινε από την ερευνήτρια Πολυξένη Δημητροπούλου, που σήμερα βρίσκεται στο πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ.Η έρευνα επίσης διαπίστωσε ότι η συχνή σεξουαλική δραστηριότητα μεταξύ των 40-50 ετών φαίνεται να έχει μικρή επίπτωση σε έναν άνδρα, αλλά ακόμα και μια αραιή σεξουαλική δραστηριότητα μεταξύ των 50-60 ετών μπορεί να προσφέρει προστασία από τη συγκεκριμένη ασθένεια.
Για την τελευταία αυτή περίπτωση, όπου φαίνεται ότι η σεξουαλική δραστηριότητα -και ιδίως ο αυνανισμός- έχει μια πιθανή προστατευτική λειτουργία σε σχέση με τον καρκίνο, η κ. Δημητροπούλου δήλωσε ότι η απελευθέρωση των συσσωρευμένων τοξινών (που μαζεύονται σταδιακά μέσω της δίαιτας ή των πνευμόνων), χάρη στη σεξουαλική δραστηριότητα και ιδίως του αυνανισμού, μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη. Όσο μεγαλώνει κανείς, τόσο σημαντικότερο είναι να φεύγουν αυτές οι τοξίνες από το σώμα.
Πάντως,φαίνεται ότι το να έχει ένας άνδρας ένα ορισμένο επίπεδο λίγο-πολύ συνεχούς σεξουαλικής δραστηριότητας, καθώς περνά ο χρόνος, είναι καλύτερο, από του να έχει μεγάλη δραστηριότητα μεταξύ των 20-40 ετών και μετά καθόλου. Από την άλλη, δεν υπάρχει καμία ικανοποιητική εξήγηση γιατί ο αυνανισμός φαίνεται να έχει ακόμα μεγαλύτερη επίδραση στον καρκίνο του προστάτη σε σχέση με την κανονική σεξουαλική επαφή, είτε αυξάνοντας είτε μειώνοντας το κίνδυνο εμφάνισης της ασθένειας, ανάλογα με την ηλικία του άνδρα.
Σύμφωνα με την έρευνα, ανάμεσα στους ασθενείς με καρκίνο του προστάτη, που τον εμφάνισαν πριν από τα 60 τους χρόνια, το 34% αυνανιζόταν συχνά μεταξύ των 20-30 ετών, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 24% μεταξύ των ανδρών που δεν είχαν την ασθένεια. Περίπου ανάλογη είναι η εικόνα των ποσοστών και για τους άνδρες που αυνανίζονταν συχνά μεταξύ των 30-40 ετών.
Ο προστατικός αδένας εκκρίνει ένα γαλακτώδες υγρό που ανακατεύεται με το σπέρμα. Ο καρκίνος του προστάτη συνδέεται με την ανδρική ορμόνη τεστοστερόνη και οι άνθρωποι με αυξημένα τα επίπεδά της εμφανίζουν μεγαλύτερες σεξουαλικές ορμές, αλλά και μεγαλύτερο κίνδυνο για τον συγκεκριμένο καρκίνο.
Ακόμη και ο αυνανισμός...
Σύμφωνα με την ηλεκτρονική υπηρεσία Lice Science, καθώς και δημοσιεύματα βρετανικών εφημερίδων,η έρευνα για πρώτη φορά επικέντρωσε στις νεαρότερες ηλικίες, επειδή οι περισσότερες έρευνες ασχολούνται με τους ηλικιωμένους με δεδομένο ότι ο καρκίνος του προστάτη συνήθως εμφανίζεται μετά τα 50.
Η μελέτη, μεταξύ άλλων, διαπίστωσε ότι το 59% των ανδρών δήλωσαν ότι είχαν σεξουαλική δραστηριότητα (με σύντροφο ή αυνανιζόμενοι) 12 φορές το μήνα ή περισσότερο μεταξύ των 20-30 ετών, 48% μεταξύ 30-40, 28% μεταξύ 40-50 και 13% μεταξύ 50-60 ετών. Το 39% των ασθενών με καρκίνο είχαν στη ζωή τους έξι ή περισσότερες σεξουαλικές συντρόφους, έναντι 31% των μη ασθενών. Τέλος, οι άνδρες με καρκίνο του προστάτη είναι πιο πιθανό να έχουν κάποια σεξουαλικώς μεταδιδόμενη ασθένεια σε σχέση με τους μη ασθενείς.

1 σχόλιο:

SummerDream είπε...

Αιπεισεις βλαπτοι κε στα ματεια! Αν το σχολοιο μου το βλαιποις ανωρθογραφω το σαιξ οινε οι ετοια! Απ'τοις πολαις φωραις παιταχτυκαναι τα ματοια αιξω, πος να δοις τοι γραφοι ο αλλως!!!

Καλημέρα! :lol: